vineri, 3 mai 2024
Informația fără granițe


Un român a declanșat alertă maximă în Germania după ce a coborât nervos din tren, dar și-a lăsat valiza în urmă

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din diaspora Știri - luni, 29 ianuarie 2024 Etichete: , , ,

Un incident neobișnuit a avut loc în dimineața zilei de vineri, pe 26 ianuarie 2024, la gara din Fulda, când un bărbat a provocat agitație după ce a părăsit un tren regional (RE 4506) venind din Frankfurt am Main, lăsând în urmă o valiză.

O altă pasageră, în vârstă de 19 ani, a observat comportamentul nervos al bărbatului și faptul că acesta a coborât din tren în Neuhof, fără bagajul său, motiv pentru care a alertat imediat autoritățile.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Poliția Federală Germană, incidentul a determinat evacuarea preventivă a trenului RE 4506 în gara Fulda la ora 10:30, din motive de securitate, și blocarea mai multor linii feroviare.

Intervenția unui câine antrenat pentru detectarea explozivilor din cadrul poliției din Fulda a permis autorităților să declare rapid că nu există niciun pericol.

Ulterior, ofițerii de la poliția federală au examinat conținutul geamantanului, stabilind că nu conține obiecte periculoase. Acest incident a cauzat întârzieri pentru mai multe trenuri.

Poliția federală din Kassel l-a identificat rapid pe pasagerul responsabil pentru incident, un cetățean român în vârstă de 51 de ani, și a inițiat împotriva lui o procedură pentru încălcarea ordinii publice.

Pe lângă procedura administrativă, persoanele responsabile pentru astfel de incidente pot fi de asemenea răspunzătoare pentru costurile acțiunilor de intervenție și pot fi supuse unor pretenții de despăgubire din partea companiilor feroviare sau a persoanelor private afectate.

DISTRIBUIE