marți, 30 aprilie 2024
Informația fără granițe


Un român care lucra în străinătate încasa și în România salariu ca șofer de ambulanță

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Din România Știri - vineri, 9 august 2019 Etichete: , , , , , ,

Un șofer român de la Stația Corabia de ambulanță, din județul Olt, este acuzat că şi-a însuşit 15.000 lei, care ar reprezenta salariul pentru şapte luni, fără să se fi prezentat efectiv la serviciu. Bărbatul îşi lua locuri de muncă temporare în străinătate, făcând curse ca şofer de tir, dar era înregistrat și ca salariat al instituției respective.

„Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia, au desfăşurat activităţi de urmărire penală în urma cărora a reieşit faptul că, în perioada 2017-2018, un bărbat, de 46 de ani, din comuna Gârcov, judeţul Olt, în calitate de ambulantier şi-ar fi însuşit drepturile salariale în valoare de 15.000 de lei, fără a se prezenta la serviciu”, a transmis IPJ Olt, prin intermediul unui comunicat de presă.

Pentru a-şi masca absenţa de la serviciu îl ajuta tatăl său, tot ambulanţier, cei doi lucrând în acte, uneori, pe aceeaşi tură. Se întâmpla ca tatăl să se prezinte, atunci când tura nu era comună, în locul lui, spun surse din anchetă citate de ziarul Adevărul. În turele comune însă, în cazul anunţării a două situaţii urgente în acelaşi timp, una era lăsată de tată pe mai târziu, până când acesta se întorcea din prima cursă preluată.

„La data de 7 august a.c., Parchetul de pe lânga Judecătoria Corabia a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 zile, faţa de bărbat, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la fals intelectual“, a transmis IPJ Olt.

DISTRIBUIE