marți, 30 aprilie 2024
Informația fără granițe


Trei medalii de aur și una de argint pentru elevii români la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori

Scris de: Daniela Stoica , înv Din România Știri - duminică, 1 septembrie 2019 Etichete: , , , , , , ,

La Olimpiada Europenă de Informatică pentru Juniori, care s-a desfăşurat în perioada 23 – 29 august la Maribor (Slovenia), elevii români participanți au obținut trei medalii de aur și una de argint, informează Agerpres.

Medalii de aur au obținut elevii: Alexandru Luchianov (clasa a IX-a de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), Luca Perju-Verzotti (clasa a IX-a de la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti) şi Alexandru Raul Todoran (clasa a VII-a de la Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu” din Orăştie, jud. Hunedoara), potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educației Naționale.

Alexandru Luchianov, distins şi anul trecut cu aur, s-a clasat pe prima poziţie în clasament, înregistrând punctajul maxim posibil. Locul al doilea a fost ocupat de Luca Perju-Verzotti (bronz la ediţia din 2018). Medalia de argint i-a revenit lui Mihnea Andreescu (clasa a VIII-a de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti).

Echipa României a fost însoţită şi coordonată pe parcursul concursului de profesorii Gheorghe-Eugen Nodea de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu – team leader şi Ciprian Cheşcă de la Liceul Tehnologic „Grigore C. Moisil” din Buzău.

Lotul României la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori – 2019. Foto: Agerpres

DISTRIBUIE