marți, 30 aprilie 2024
Informația fără granițe


Autoritățile din Marea Britanie au expulzat 34 de români, trimiși în România cu un zbor charter

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - joi, 4 februarie 2021 Etichete: , , , ,

Autoritățile din Marea Britanie au trimis în România astăzi, 4 februarie 2021, cu un zbor charter, 34 de cetățeni români care au fost expulzați „conform legislației proprii, în materia imigrării”, se arată într-un comunicat de presă publicat de Poliția Română.

„Precizăm că persoanele în cauză nu au fost expulzate ca urmare a unor proceduri judiciare, precum transferul de persoane condamnate, pentru a finaliza pedepsele pe teritoriul României sau extrădarea unor persoane urmărite de autoritățile române”, se precizează în comunicat.

Zborul urmează să aterizeze pe aeroportul Henri Coandă din București unde polițiștii de frontieră vor efectua pentru cei 34 de cetățeni români formalitățile de intrare în țară. Având în vedere țara de proveniență, care se află pe lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat, reprezentanţii DSP vor efectua triajul epidemiologic și vor lua măsurile prevăzute de lege.

„Verificarea şi monitorizarea respectării, de către persoanele în cauză, a măsurilor dispuse se va realiza de organele de control”, mai precizează polițiștii români.

DISTRIBUIE