marți, 30 aprilie 2024
Informația fără granițe


Scandal la frontiera României din cauza noilor reguli de intrare în țară. Director DSP: „Mulți români au fost carantinați din greșeală”

Scris de: Daniela Stoica , înv Din România Știri - duminică, 14 februarie 2021 Etichete: , , , ,

Noile reguli de intrare în România pentru persoanele care se întorc din țările de pe lista galbenă au provocat nemulțumiri în rândurile românilor care se întorc din străinătate. Mulți dintre ei sunt revoltați pentru că trebuie să stea în carantina, deși au testul Covid-19 făcut. Datorită verificărilor necesare și formalităților, timpii de așteptare la vamă au crescut, iar la Nădlac zeci de oameni și-au pierdut răbdarea, informează Digi 24.

În ultimele opt ore au fost trimiși în carantină peste 800 de români, doar de la Vama Nădlac I și Vama Nădlac II. Pe lângă faptul că vor sta în carantină, oamenii trebuie să prezinte și un test covid PCR negativ, făcut cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în România. „Dă-mi actele să mă duc înapoi și gata!”, a cerut un cetățean nemulțumit de aceste reguli polițistului de frontieră.

Directorul DSP Arad, Horea Timiş, a declarat la Digi 24 că de la începutul anului zeci de români au fost carantinați „din greșeală”. Aceste erori s-au datorat numărului mic de angajați care trebuie să facă triajul epidemiologic al celor care intră în țară.

„Noi avem o problemă, nu avem personal. Angajații sunt epuizați, nu mai fac față numărului mare de persoane. Este foarte greu pentru o asistentă medicală să stea la -11 grade, cum a fost aseară, să facă triajul epidemiologic de una singură a sute de oameni”, a declarat Horea Timiş care este de părere că lipsa de personal se datorează faptului că medicii școlari și asistenții medicali s-au reîntors la școală, iar în vamă au ajuns să mai lucreze doar „douăzeci și ceva de persoane”, în timp ce, ca totul să meargă bine, este nevoie de cel puțin încă 21 de angajați.

Referitor la situația prezentă, directorul DSP Arad a declarat:

„Asiguram triajul epidemiologic în vama dar aplicăm legislația în vigoare. Știu că există nemulțumiri, toți colegii le sesizează de câteva săptămâni, după ce a crescut timpul de așteptare. Referitor la noile măsuri, este specificat testul PCR, nu cel rapid, asta trebuie clar înțeles de toată lumea”.

VIDEO aici: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/scandal-la-vama-nadlac-director-dsp-arad-exista-o-aplicatie-dar-nu-e-folosita-au-fost-zeci-de-oameni-carantinati-din-greseala-1451670

Lista galbenă și regulile pe care trebuie să le respecte persoanele care se întorc din aceste țări o puteți consulta aici: https://www.jurnalemigrant.com/romanii-care-se-intorc-din-tarile-de-pe-lista-galbena-test-covid-negativ-la-imbarcarea-in-avion-sau-autocar-si-10-zile-de-carantina-la-sosirea-in-tara/

DISTRIBUIE