marți, 30 aprilie 2024
Informația fără granițe


Un român din Germania a trăit ani de zile din ajutoare sociale pretinzând că are grijă de peste 100 de copii

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Din România Știri - marți, 23 februarie 2021 Etichete: , , , , ,

Un român originar din Bihor, dar stabilit vreme îndelungată în Germania, a trăit ani la rând din alocațiile și ajutoarele sociale oferite de statul german pretinzând că are foarte mulți copii în îngrijire. Potrivit Știrile Pro TV, familia bărbatului are patru case construite în județ.

Timp de mai bine de 12 ani, individul a reușit să înșele statul german de foarte mulți bani susținând că a avut în îngrijire peste 100 de copii și primind astfel alocațiile corespunzătoare, dar și alte subvenții. La un moment dat, însă, autoritățile germane au descoperit înșelăciunea și, în urmă cu doi ani, l-au dat în urmărire internațională.

„Autorităţile germane au emis pe numele acestuia două mandate europene de arestare, fiind bănuit de comiterea, pe teritoriul Germaniei, a infracţiunilor de fals, uz de fals şi înşelăciune fiscală, prin încasarea ilegală a unor drepturi care nu i se cuveneau”, a declarat purtătorul de cuvânt IPJ Bihor, comisar-şef Alina Dinu.

Polițiștii români spun că l-au depistat pe infractor pe raza localității Cheriu din Bihor și l-au pus imediat sub arest, fiind apoi extrădat în Germania pentru a-și ispăși pedeapsa. Acesta este acuzat de autoritățile germane de comiterea infracțiunilor de fals, uz de fals, înșelăciune și evaziune fiscală, prin încasarea ilegală a unor drepturi care nu i se cuveneau.

„Deci familia locuieşte în Cheriu, deţin vreo 4 imobile. Îs cu plăţile la zi, deci nu pot să spun nici rău nici bine… Probabil o să le verifice veniturile. Acuma, vă daţi seama, nu ne face cinste o asemenea problemă, când apare la nivel internațional”, a precizat edilul comunei Oșorhei, Ioan Gligor.

Conform informațiilor relatate de Digi24, bărbatul ar fi avut doi complici, membri ai familiei sale, care au fost arestați anul trecut în Germania. Prejudiciul adus statului german de aceștia s-ar ridica la 1,5 milioane de euro.

DISTRIBUIE