marți, 30 aprilie 2024
Informația fără granițe


Româncă din Germania care a fugit din carantină, condamnată la închisoare cu suspendare și plata unei amenzi

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - luni, 19 aprilie 2021 Etichete: , , , ,

O femeie de naționalitate română din Germania a ajuns la proces după ce a părăsit carantina obligatorie înainte de termen pentru a participa la o înmormântare. Autoritățile germane au trimis-o astfel în judecată și, în cursul zilei de marți, 13 aprilie 2021, aceasta a fost găsită vinovată de Tribunalul Regional din Klagenfurt am Wörthersee și a fost condamnată la închisoare cu suspendare, precum și la plata unei amenzi.

Conaționala noastră, în vârstă de 43 de ani, se pare că a părăsit apartamentul în care locuia în ciuda faptului că a fost testul COVID-19 pe care l-a făcut a dat rezultat pozitiv și trebuia să petreacă 14 zile în carantină. La baza acestei încălcări, relatează ziarul german Kleine Zeitung, a stat o înmormântare în familie la care femeia a vrut să participe cu orice preț.

În urma procesului dus de autoritățile germane împotriva româncei, acuzată de punerea deliberată în pericol a altor persoane prin transmiterea unei boli, aceasta a primit o condamnare de 4 luni de închisoare cu suspendare. Ea va fi obligată, de asemenea, să plătească și o amendă de 720 de euro, mai scrie sursa citată.

Decizia nu este definitivă și va fi putea atacată de românca de 43 de ani la Curtea de Apel.

DISTRIBUIE