marți, 30 aprilie 2024
Informația fără granițe


Cutremur în România de 4,7 grade pe scara Richter. „S-a simțit bine. Să sperăm că nu urmează și alte replici”

Scris de: Daniela Stoica , înv Din România Știri - miercuri, 26 mai 2021 Etichete: , , , , ,

Un cutremur cu magnitudinea 4,7 a avut loc marți la miezul nopții în zona seismică Vrancea, Buzău. Potrivit INFP, seismul s-a produs la adâncimea de 131 de kilometri, ora 00:30 (ora României) și s-a simțit în mai multe orașe printre care și București. „S-a simțit, dar bine că a fost scurt… Să sperăm că nu urmează și alte replici”, a scris pe pagina Facebook a Inspectoratul General pentru Situații de Urgență din București.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 73km E de Brasov, 81km NE de Ploiesti, 113km S de Bacau, 117km V de Braila, 118km V de Galati, 131km N de Bucuresti, 154km NE de Pitesti, 188km E de Sibiu, 194km SV de Iasi, 196km N de Ruse.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a publicat un comunicat pe pagina Facebook în care avertiza populația: „Atenție! În urmă cu puțin timp s-a produs un cutremur. Păstrați-vă calmul, pot urma replici ale cutremurului. În acest moment efectuăm recunoașteri în teren pentru a identifica posibile pagube.”

„Și la Mioveni, Argeș s-a simțit…”, a scris cineva în comentarii. Alte semnalări: „La 40 km de București spre Oltenița, Jud Călărași s-a simțit.” „S-a simțit… dar bine că a fost scurt… Să sperăm că nu urmează și alte replici… 😱😱😱 București”. „Ploiești.. la casa la etajul al doilea s-a simțit binișor.” „S-a simțit destul de bine, dar bine că a fost scurt…Buzău.”

DISTRIBUIE