marți, 30 aprilie 2024
Informația fără granițe


Spania: 25 de sezonieri români cazați în condiții inumane, muncitorii locuiau într-o hală industrială

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Știri - luni, 13 septembrie 2021 Etichete: , , , , , ,

Garda Civilă a denunțat un spaniol în vârstă de 52 de ani, administrator al unei companii agricole din Las Pedroñeras (Cuenca), pentru că a cazat 25 de muncitori agricoli români în condiții inumane, într-o hală închiriată pentru depozitarea produselor și utilajelor agricole.

Conform publicației El Correo, cei 25 de lucrători români, 10 femei și 15 bărbați, au fost angajați să lucreze la recoltat ceapă și usturoi, la fermele din Vega del Tajo, din Comunitatea Madrid și au fost găzduiți într-un depozit închiriat pentru depozitarea mașinilor agricole.

Garda Civilă a descoperit situația acestor muncitori sezonieri când a aflat că un grup de români a sosit la Santa Cruz de la Zarza, să lucreze la câmp. Agenții, informați cu privire la locul în care se aflau muncitorii, au mers pentru a le solicita documentația cu privire la testul Covid. La fața locului au găsit saltele și paturi improvizate și nicio baie în care muncitorii să se poată spăla, aspecte care au fost comunicate către Inspecția muncii.

Foto: El Correo

Administratorul companiei agricole a fost denunțat și pus la dispoziția Judecătoriei de Instrucție din Ocaña (Toledo). El este acuzat că a încălcat drepturile celor 25 de muncitori agricoli români.

DISTRIBUIE