marți, 30 aprilie 2024
Informația fără granițe


Anglia: Noi măsuri de sănătate publică. De la 10 decembrie purtarea măștii devine obligatorie în spațiile închise

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Știri - vineri, 10 decembrie 2021 Etichete: , , , , , ,

Anglia va trece la „Planul B” în urma răspândirii rapide a variantei Omicron în Marea Britanie. Astfel vor fi impuse începând din 10, 13 și 15 decembrie noi măsuri pentru a stopa răspândirea virusului.

Măsuri de sănătate publică decise de autoritățile britanice în vederea combaterii răspândirii variantei Omicron Covid-19, valabile în Anglia:

Începând din 10 decembrie masca este obligatorie în toate spațiile închise (mijloace de transport, magazine, săli de teatru sau cinema). Sunt exceptate locațiile din industria ospitalității (restaurante, cafenele, baruri, pub-uri), și cele în care se desfășoară activități de întreținere fizică ( de exemplu sălile de fitness);

De luni, 13 decembrie, se reinstituie recomandarea ca angajații să lucreze de acasă, în măsura în care tipul de activitate permite;

De miercuri, 15 decembrie, prezentarea certificatului de vaccinare (NHS Covid Pass) este obligatorie pentru accesul la anumite evenimente cu participarea unui număr mare de persoane (concerte, spectacole, competiții sportive etc). În lipsa certificatului de vaccinare se poate folosi certificatul care atestă rezultatul negativ al unui test Covid-19.

DISTRIBUIE