marți, 30 aprilie 2024
Informația fără granițe


Româncă înșelată în străinătate cu mii de euro când a încercat să cumpere un apartament

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - sâmbătă, 5 martie 2022 Etichete: , , ,

O tânără de naționalitate română în vârstă de 24 de ani, rezidentă în orașul austriac Klagenfurt (Carinthia), a fost înșelată pe o renumită platformă de socializare printr-un anunț fals de vânzare a unui apartament. Prejudiciul, în euro, reprezintă o sumă formată din patru cifre.

Undeva la jumătatea lunii februarie, tânara a luat la cunoștință despre un anunț de vânzare a unui apartament, postat pe o renumită platformă de socializare. După ce a contactat autorul anunțului, tânăra a fost îndrumată către „adevărata” proprietară a apartamentului, o presupusă prietenă a persoanei care postase anunțul, iar escrocheria și-a urmat cursul.

Contactul cu proprietara apartamentului, unde a fost îndrumată românca, a fost făcut prin intermediul unei adrese de e-mail germane, iar persoana contactată s-a identificat cu o carte de identitate germană, eliberată pe numele unei femei în vârstă de 31 de ani. Românca a transferat în cele din urmă o sumă în euro de patru cifre într-un cont german, printr-un cunoscut portal privat de imobiliare de pe internet, pentru a rezerva apartamentul și pentru a-l vizita ulterior.

Imediat după ce banii au fost transferați, orice contact a fost întrerupt. Tânăra româncă a contactat apoi serviciul pentru clienți al portalului de pe internet, care a informat-o că este vorba despre link-uri false. Atât link-ul anunțului, cât și cel către pagina principală a portalului, primite de româncă, nu mai putea fi accesate. Femeia a realizat în cele din urmă că a fost înșelată și a făcut denunț la ​​poliție. Ancheta este în curs de desfășurare.

DISTRIBUIE