marți, 30 aprilie 2024
Informația fără granițe


Un copil român va cânta în direct la „The Voice Kids Franța”. Florian cântă de la patru ani

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Fără categorie Știri - sâmbătă, 10 septembrie 2022 Etichete: , ,

Florian, un tânăr cântăreț de naționalitate română, în vârstă de 10 ani și care locuiește cu părinții săi în localitatea franceză Nontron din departamentul Dordogne din (Aquitania), va cânta în direct la TF1 în seara zilei de sâmbătă, 10 septembrie 2022, ca și concurent la audițiile nevăzute din cadrul celebrului concurs „The Voice Kids” din Franța.

Înainte să ajungă în Franța, în urmă cu doi ani, Florian a fost o prezență obișnuită la concursurile de canto din România, iar acum este nerăbdător să apară la televizor, pe postul de televiziune TF1.

Florin și tatăl său. Foto: France Bleu (www.francebleu.fr).

Înainte de a fi selectat să participe la audițiile nevăzute, tânărul nostru conațional a trecut prin diverse castinguri. Audițiile nevăzute oferă celor patru membri din juriu să ia decizii doar pe baza vocii concurentului, fără a-i putea vedea.

Membrii juriului (potențiali viitori antrenori) doar îi aud pe concurenți cum cântă. Dacă unul dintre jurați este impresionat de vocea concurentului, apasă un buton pentru a selecta cântărețul respectiv în echipa sa.

Pentru a promova în următoarea fază a concursului „The Voice Kids”, Florian va trebui să impresioneze juriul format din patru cântăreți foarte populari în Franța: Kendji, Julien Doré, Louane și Patrick Fiori.

Florian cântă de la patru ani. Este o figură obișnuită la concursurile de canto, în special din România, unde a câștigat numeroase competiții regionale și naționale. „Obișnuiam să cânt acasă, obișnuiam să lovesc lucruri pentru a face ritm” își amintește el cu plăcere.

Imediat după sosirea în Nontron, părinții săi l-au înscris pe Florian la lecții de canto. „Suntem foarte mândri. Fiul nostru este sensibil. Transmite foarte multe emoții de fiecare dată când interpretează o melodie”, mărturisește vizibil emoționat tatăl său.

Dar tot el avertizează: cântatul este o pasiune, iar Florian va deveni medic, la fel ca fratele și mama lui. Deocamdată, noua sa provocare a fost să învețe să cânte în limba franceză.

Pentru audițiile nevăzute, el va interpreta melodia „SOS d’un terrien en détresse”, în memoria regretatului cântăreț Grégory Lemarchal. „Este un cântăreț care mi-a plăcut instantaneu. Are și o poveste care m-a afectat foarte mult”, explică Florian.

Grégory Lemarchal a fost un cântăreț francez care a devenit faimos prin câștigarea celui de-a patrulea sezon al emisiunii „Star Academy”, difuzată pe TF1. El a decedat prematur, la vârsta de 23 de ani, din cauza unor complicații apărute în timp ce aștepta în spital un transplant de plămâni.

Pentru a-l susține pe tânărul nostru conațional și a cunoaște părerea juriului despre vocea sa, va trebui să urmăriți concursul „The Voice Kids”, programat sâmbătă seara, la ora locală 21:15 pe TF1.

DISTRIBUIE