marți, 30 aprilie 2024
Informația fără granițe


Muncitor român mort la muncă în străinătate. Strivit în timp ce lucra cu o macara

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - miercuri, 11 ianuarie 2023 Etichete: , , , , ,

Un muncitor de naționalitate română, în vârstă de 49 de ani, a decedat marți, 10 ianuarie, în urma unui tragic accident forestier petrecut în zona deluroasă denumită Frauenkogel din Austria, situată în apropierea orașului Gratwein-Straßengel din districtul Graz-Umwelt (landul Stiria), relatează Heute.

Cum s-a întâmplat cu exactitate nu a putut fi clarificat pe deplin din cauza lipsei martorilor oculari. Cert este că în jurul orei 15:45, în zona Frauenkogel se executau lucrări forestiere cu o macara specială pentru cherestea, dotată cu cabluri de ridicare a materialului lemnos.

Rezident în Deutschlandsberg (Stiria), conaționalul nostru tocmai lucra cu macaraua pe terenul abrupt pentru a curăța zona de ramurile și copacii rupți în urma unei furtuni puternice care avusese loc în noaptea anterioară.

Colegii au ajuns când era deja prea târziu

Alți doi muncitori silvici așteptau acceptul românului pentru a folosi la rândul lor macaraua, dar colegul lor nu a mai apucat să îl dea. După ce au așteptat o lungă perioadă de timp, cei doi colegi ai românului s-au deplasat către el să le dea macaraua.

Când au ajuns, aceștia au descoperit că era prins sub un ciot mare cu rădăcini care se pare că s-a desprins brusc și a lovit în plin macaraua cu toată forța. Muncitorii l-au alertat pe medicul de urgență care nu a putut constata decât decesul românului.

Trupul său neînsuflețit a fost recuperat cu dificultate, iar acest efort a fost posibil doar cu ajutorul Serviciului Salvamont din Graz, al Poliției Alpine și a încă 20 de pompieri din localitatea Judendorf, sosiți la fața locului cu trei autovehicule.

DISTRIBUIE