luni, 29 aprilie 2024
Informația fără granițe


Panică la o secție de poliție din străinătate din cauza unui român care a amenințat că are o armă în geantă

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - duminică, 12 februarie 2023 Etichete: , , , , ,

Un român în vârstă de de 40 de ani a pătruns în seara zilei de sâmbătă, 11 februarie, în zona de intrare a sediului Poliției de Stat din Salzburg (Austria), a făcut niște declarații confuze și a amenințat cu o „armă” pe care susținea că o avea într-o geantă aflată în posesia lui, relatează Salzburger Nachrichten.

Deoarece în geanta românului putea fi orice, de la un cuțit de buzunar la un material explozibil, operațiunea polițiștilor austrieci a căpătat brusc o amploare deosebită, astfel încât a fost chemat un grup special de intervenție în asemenea cazuri (SKO), ai cărui membri au înconjurat sediul Poliției de Stat, potrivit presei austriece.

Clădirea din sudul orașului Salzburg a fost securizată de ofițerii puternic înarmați ai grupului SKO care purtau veste antiglonț. Potrivit raportului Poliției de Stat din Salzburg, „au fost luate toate măsurile necesare pentru a preveni presupusul pericol”.

În cele din urmă, românul a fost imobilizat și apoi a fost dat în grija medicului. După primele verificări a rezultat că bărbatul este confuz psihic. În geanta sa nu a fost găsită nicio armă, ci numai articole de îmbrăcăminte.

Românul a fost arestat provizoriu. Motivul acțiunilor sale și clarificarea informațiilor confuze furnizate în timpul amenințărilor fac obiectul unei anchete. El va rămâne în arest până la clarificarea stării sale de sănătate.

DISTRIBUIE