marți, 30 aprilie 2024
Informația fără granițe


Spania: O româncă în vârstă de 80 de ani și-a uitat poșeta cu 9000 de euro într-un magazin. Găsită de o angajată

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Știri - joi, 9 martie 2023 Etichete: , , , , , , , ,

O angajată dintr-un magazin Aldi din Mijas, Malaga, a devenit un exemplu de onestitate după ce a găsit o poșetă cu aproape 9.000 de euro în numerar și a alertat imediat poliția locală.

Proprietara banilor, nimeni alta decât o bătrână de origine română, a fost găsită de polițiști după ce angajata a dat alarma.

La magazin polițiștii au descoperit că în interiorul poșetei se afla suma de 8.800 de euro în numerar și un card bancar care aparținea femeii. Ulterior, poliția a confirmat că bunica româncă în vârstă de 80 de ani era deținătoarea legitimă a banilor.

Conform informațiilor publicate de Diario Sur, femeia a explicat că scosese o sumă mare de bani cu câteva zile înainte, pentru a face mai multe plăți și că a uitat poșeta pe raftul magazinului în timp ce făcea cumpărături.

„Nu și-a ascuns surprinderea atunci când și-a primit banii. Nu în fiecare zi se pierd aproape 9.000 de euro, iar apoi îți și sunt returnați”, notează jurnaliștii spanioli.

Femeia a fost foarte recunoscătoare polițiștilor, care i-au explicat că, în realitate, lucrătoarea de la supermarket a fost cea care i-a făcut posibilă recuperarea banilor.

Reprezentanții poliției locale din Mijas au amintit că atunci când este găsit un obiect de valoare, trebuie predat imediat poliției, care se va ocupa de găsirea proprietarului.

În acest caz, femeia româncă și-a recuperat banii pierduți grație onestității de care a dat dovada angajata care a găsit poșeta.

DISTRIBUIE