marți, 30 aprilie 2024
Informația fără granițe


O româncă din UK a stat în comă 10 zile după ce soțul ei a intrat cu BMW-ul într-o depășire periculoasă

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - vineri, 5 mai 2023 Etichete: , , , ,

Florin-Vasile Apetrei, un antreprenor român în vârstă de 33 de ani, acuzat de vătămarea corporală gravă a soției sale datorită unui accident rutier provocat de conducerea periculoasă a propriei mașini pe un drum din Anglia a primit joi, 4 mai, o sentință comunitară de 12 luni la Tribunalul Northampton.

Așa cum relatează publicația engleză Northampton Chronicle, la data 19 octombrie 2021, mașina condusă de român a făcut o depășire riscantă și a izbit frontal un vehicul care circula regulamentar din sens opus, în timp ce soția sa își alăpta fetița pe bancheta din spate.

Femeia a stat în comă timp de zece zile după ce a suferit o hemoragie cerebrală și două fracturi de craniu în timpul accidentului petrecut pe drumul A509, între localitățile britanice Bozeat și Wollaston, ambele din comitatul Northamptonshire.

Strada pe care s-a petrecut accidentul.

În mașină se aflau vărul inculpatului, pe scaunul pasagerului din față, iar soția sa era pe bancheta din spate, fără centură de siguranță, în timp ce își hrănea fiica de un an. Fiul lor, în vârstă de cinci ani, stătea alături de mama sa pe bancheta din spate.

Acuzatul s-a prezentat joi la Tribunalul Northampton, unde a recunoscut acuzația împotriva sa și a dezvăluit instanței regretele sale.

Judecătoarea Rebecca Crane a aflat că Apetrei conducea BMW-ul său seria 5 pe o ploaie torențială, în jurul orei 21:00 a acelei seri mohorâte de octombrie, precum și faptul că drumul respectiv nu avea lumini stradale.

Domiciliat pe Northampton Road, Wellingborough, conaționalul nostru circula în spatele un camion Scania de-a lungul A509 când a devenit „nerăbdător” și a încercat să facă o manevră de depășire exact în momentul când ambele vehicule ieșeau dintr-un sens giratoriu.

Un alt bărbat, aflat la volanul unui VW Passat care venea din sens opus a spus că a văzut mașina românului ieșind brusc din spatele camionului și a frânat, dar nu a putut evita coliziunea. El a suferit câteva leziuni la coaste, dar nimic grav.

În schimb, cei patru români au fost duși cu toții la Spitalul Universitar din Coventry (West Midlands). Din fericire, cei doi copii nu au suferit răni grave, dar soția sa a suferit o fractură de craniu, o fractură la vertebra C1, o lacerație pe partea laterală a capului și o hemoragie subdurală. Ea și-a revenit și nu a rămas cu afecțiuni pe termen lung.

Avocatul apărării, Andrew Brumhill, a subliniat despre clientul său că nu a avut condamnări anterioare, apoi a explicat: „Pârâtul este îngrozit de faptul că se află în instanță. Vrea să-și exprime regretele în fața instanței, celorlalte persoane implicate în incident și soției sale care se află astăzi în instanță”.

Brumhill a continuat pledoaria și a povestit cum clientul său a sosit în Marea Britanie în 2016 și de atunci lucrează cu normă întreagă, fiind mândru că el și soția lui au economisit un depozit de 31.000 de lire sterline pentru casa lor pe care au cumpărat-o în august 2021.

„Este un individ muncitor. O decizie proastă de zece secunde ar fi putut avea consecințe mult mai grave”, a conchis avocatul apărării.

Judecătoarea Crane a declarat că va urma recomandările dintr-un raport preliminar, pentru a-l scuti pe Apetrei de o pedeapsă cu închisoarea.

Conaționalul nostru, care a fost asistat în instanță de un translator, a primit un ordin comunitar de 12 luni, inclusiv 150 de ore de muncă neremunerată. O sentință comunitară înseamnă că pedeapsa și reabilitarea sunt efectuate în comunitate și nu în închisoare.

I s-a interzis să conducă timp de doi ani și va trebui să efectueze obligatoriu un nou test de circulație, înainte de a i se permite iar să conducă. De asemenea, a fost obligat la plata cheltuielilor de judecată, în valoare de 340 lire sterline, precum și a unei suprataxe pentru victimă.

În vârstă de 39 de ani, celălalt șofer arestat în urma accidentului și suspectat la rândul său că ar fi cauzat vătămări grave prin conducere periculoasă și conducere în stare de ebrietate, a fost eliberat fără a fi acuzat de nimic.

DISTRIBUIE