marți, 30 aprilie 2024
Informația fără granițe


Bărbat din Marea Britanie, găsit mort în locuința sa abia după șase ani de la deces

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din diaspora Știri - sâmbătă, 13 mai 2023 Etichete: , , , ,

Un bărbat din Bolton, Greater Manchester, Marea Britanie a stat mort în casa sa timp de șase ani până când rămășițele sale „scheletice” au fost descoperite de oficialii de la locuințe, aceștia fiind nevoiți să forțeze intrarea în proprietate pentru a efectua un test de siguranță a gazului, conform unei anchete a poliției britanice.

Robert Alton, contabil pensionar, se presupune că a murit în anul 2017, la vârsta de 70 de ani, însă trecerea sa a trecut neobservată de compania ce deținea apartamentul în care defunctul locuia, relatează ziarul britanic The Independent.

Pentru a intra în locuința domnului Alton, de pe Hemsworth Road, Bolton, Greater Manchester, a fost obținută o ordonanță judecătorească de către proprietarul clădirii Bolton at Home, la data de 9 martie 2023.

Clădirea în care bărbatul locuia. Foto: Google Maps

Oficialii au forțat intrarea și au folosit un polizor unghiular pentru a tăia un lanț de securitate. În interior a fost găsită o grămadă mare de corespondență nedeschisă – înaltă de aproximativ jumătate de metru – alimente cu termen de expirare în 2017 și un ghid TV datat 4 mai 2017.

Bărbatul de 70 de ani a fost găsit la începutul scărilor către apartamentul său de la etajul întâi, îmbrăcat în blugi, un pulover gri. Oficialii de la locuințe au chemat apoi poliția.

Dominic Beaver, sergent detectiv la Poliția Greater Manchester, a declarat că vecinii nu au văzut pe nimeni la apartament în ultimii ani. Forțele de ordine au afirmat că nu există circumstanțe suspecte legate de deces.

Bolton at Home, care a continuat să încaseze chiria domnului Alton automat prin beneficiul de locuință, și-a cerut scuze pentru ratarea oportunităților de a stabili că ceva nu era în regulă cu bătrânul.

Consiliul Local din Bolton a declarat că va lansa o anchetă internă pentru a identifica modul în care a eșuat să observe orice problemă, în ciuda restanțelor la taxele locale ale pensionarului.

Alton a fost identificat prin obiecte personale, dar nu au fost găsite rude apropiate.

Dr. Patrick Waugh, patolog, a declarat că „nu este posibil să se determine o cauză a decesului”.

Medicul legist Peter Sigee a afirmat: „Pe baza probabilităților, domnul Alton a murit în mai 2017. Sunt convins că concluzia adecvată este o concluzie deschisă”.

Noel Sharpe, directorul executiv al Bolton at Home, a declarat: „Am încercat de multe ori să-l contactăm pe Robert de-a lungul anilor pentru a organiza verificările de siguranță a gazului.

Este clar că acțiunile noastre de a înțelege de ce nu am putut lua legătura cu el nu au fost suficiente. Au fost ratate oportunități în a observa că ceva putea fi în neregulă. Ar fi trebuit să facem mai multe pentru a verifica starea de bine a lui Robert.”

Conform Consiliului Local, bărbatul mort a acumulat restanțe la taxa pe imobile din 2017. Un purtător de cuvânt al Consiliului a declarat: „Acesta este un caz tragic care a avut un impact profund asupra întregii comunități din Bolton. În prezent, examinăm contul domnului Alton pentru a identifica orice oportunități ratate de a acționa mai devreme”.

Purtătorul de cuvânt a adăugat: „În așteptarea rezultatului acestei revizuiri, vor fi implementate măsuri suplimentare adecvate cu scopul de a preveni cazuri tragice similare în viitor.”

Izolarea extremă pare să fi fost un factor în cazul britanicului de 70 de ani, iar descoperirea rămășițelor sale ar putea redeschide dezbaterea despre cum este posibil ca oamenii să moară acasă și să nu fie găsiți.

Au existat mai multe cazuri similare în ultimii ani, inclusiv cel al lui Sheila Seleoane, care a trebuit să fie identificată prin înregistrările dentare când a fost găsită în apartamentul său din Peckham, sudul Londrei, în februarie anul trecut.

Rezidenții din ansamblul rezidențial în care locuia s-au plâns în repetate rânduri la administratorul clădirii de mirosuri neplăcute și de larve, încă din 2019.

DISTRIBUIE