marți, 30 aprilie 2024
Informația fără granițe


Un moldovean care se întorcea acasă din Marea Britanie a rămas blocat cu mașina în creierii munților din România. Trădat de GPS

Scris de: Daniela Stoica , înv Din România Știri - sâmbătă, 25 ianuarie 2020 Etichete: , , , , , ,

Un bărbat care se întorcea din Marea Britanie în Moldova a fost salvat de pompieri după ce s-a rătăcit şi a rămas blocat cu maşina în mijlocul unei păduri din Munţii Poiana Ruscă, din cauza GPS-ului setat greşit. Pompierii din orașul Deva au fost chemaţi în ajutor de un bărbat rătăcit pe drumul DJ 708 D, din Ţinutul Pădurenilor, relatează Mediafax.

Foto: promotor.ro

Purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara a declarat:

„După o misiune dinamică de aproximativ 3 ore, turistul a fost găsit în apropierea satului Poieniţa Tomii. Temerarul le-a relatat pompierilor că a pornit din Scoţia cu destinaţia Republica Moldova, iar în judeţul Hunedoara a setat GPS-ul să-l ducă la Chişinău, pe drumul cel mai scurt. Deşi se deplasa cu un autoturism off road, drumul cel mai scurt spre casă s-a dovedit un coşmar. Bărbatul a intrat în panică în momentul când nu a mai putut continua deplasarea, fiind blocat pe drumul acoperit cu un strat de zăpadă îngheţată.”

Bărbatul a rezistat „eroic”  la temperatura de -12 grade Celsius până la sosirea echipajului de salvare. Pompierii militari au reuşit să scoată autoturismul din şanţ cu ajutorul unui tractor.

„După aşa o aventură, bărbatul şi-a continuat drumul spre casă decis să nu mai seteze niciodată GPS-ul pe ‘drumul cel mai scurt’, în zone pe care nu le cunoaşte, ci pe traseul cel mai sigur”, a informat purtătoarea de cuvânt ISU Hunedoara.

DISTRIBUIE