marți, 30 aprilie 2024
Informația fără granițe


Germania: Căutări intense pentru un tânăr român de 30 de ani, Constantin a dispărut în timp ce se deplasa spre muncă

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - luni, 17 februarie 2020 Etichete: , , ,

Un tânăr cetățean român care a fost dat dispărut la sfârșitul lunii ianuarie este căutat fără încetare de autoritățile germane după ce rucsacul său, pe care îl purta la data dispariției, a fost găsit atârnând de un copac de pe marginea râului Günz, în dreptul localității Kötz din landul Bavaria. Conaționalul nostru se presupune că a dispărut în timp ce se îndrepta spre locul de muncă.

Constantin Popa, 30 de ani

Constantin Popa, în vârstă de 30 de ani și originar din Tritenii de Jos, județul Cluj, locuia în Großkötz și în dimineața zilei de vineri, 31 ianuarie 2020, a ieșit din locuința sa pentru a merge la locul de muncă, dar undeva pe drum se pare că a dispărut fără urmă. Potrivit informațiilor relatate de Poliția din Bayern, rucsacul tânărului român, pe care-l avea cu el în ziua dispariției, a fost găsit atârnând de ramura unui copac în apropiere râului Günz de către un trecător în dimineața zilei de joi, 6 februarie 2020, motiv pentru care autoritățile locale au dat startul căutărilor imediat. Operațiunile de căutare au fost efectuate cu ajutorul a 76 de pompieri din localitățile Günzburg, Ichenhausen, Großkötz și Kleinkötz, precum și a patru câini de căutare din zona BRK, Johannitern și Arbeiter-Samariter-Bund și doi câini „mantrailer” (câini de detectare a persoanelor).

În dimineața zilei de 7 februarie 2020 căutările au fost reluate, de această dată echipele de căutare fiind ajutate și de un elicopter al poliției și fiind folosită de asemenea și o barcă a pompierilor din Günzburg. Cu toate acestea, Constantin Popa nu a putut fi găsit nici până astăzi, în ciuda faptului că autoritățile au căutat în mai multe zile la rând trupul tânărului nostru conațional, atât pe uscat, cât și în apele înconjurătoare din locul unde a fost găsit rucsacul.

Pentru ziua de mâine, 18 februarie 2020, sunt planificate din nou operațiuni de căutare intensă în zona Kötz , cu scafandri și trei câini de detectare a persoanelor din cadrul serviciilor de urgență. Oricine are informații utile pentru găsirea lui Constantin Popa este rugat să sune la numărul de telefon 0731 / 8013-0, transmit polițiștii nemți.

DISTRIBUIE