marți, 30 aprilie 2024
Informația fără granițe


Directorul unui aeroport din România cere suspendarea tuturor zborurilor: „În fiecare avion sunt persoane care mint”

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din România Prima pagină Știri - miercuri, 25 martie 2020 Etichete: , , , ,

Cătălin Bulgariu, directorul aeroportului internațional din Iași, susține că măsurile luate de autoritățile române pe aeroporturile din România pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu coronavirus sunt insuficiente și că în fiecare avion care sosește pe aeroportul condus de el sunt descoperiți pasageri care mint cu privire la țara din care se întorc, aceștia venind din zonele roșii. Totodată, a mai spus Bulgariu într-un interviu acordat postului de televiziune Digi24, unele persoane refuză să stea izolate deși sunt conștiente că au intrat în contact cu pasageri confirmați ca fiind bolnavi.

„Am avut în această perioadă, mai ales în ultimele zile, în fiecare zbor persoane care fie nu declară cu adevărat originea destinației lor, venind din zone roșii, fie persoane care aveau semne vizibile de boală. Am avut pasageri cu 40 de grade, care prezentau simptome extraordinar de puternice. Mai mult, ne-am confruntat și cu persoane care sunt de-a dreptul inconștiente. De exemplu, o doamnă care, deși a intrat în contact direct cu un pasager confirmat, a considerat că este mai bine să facă o plimbare la București decât să stea acasă și să respecte autoizolarea impusă”, a relatat directorul aeroportului ieșean.

Managerul aeroportului cere totodată autorităților să blocheze toate zborurile comerciale de pe aeroporturile din țară pe timpul perioadei stării de urgență.

„De aceea, solicit autorităților centrale sistarea zborurilor comerciale de pasageri în România pe perioada de urgență. Prin această metodă se va putea opri răspândirea pandemiei de coronavirus”, a mai adăugat Bulgariu.

După sistarea zborurilor spre și dinspre Italia și Spania, activitatea pe aeroport a fost redusă foarte mult, iar 50% dintre angajați vor fi trimiși în șomaj tehnic, mai spune managerul aeroportului.

„Credem că autoritățile centrale ar trebui să îi repatrieze pe români prin zboruri umanitare, prin zboruri asigurate în condiții de siguranță, pentru a nu se răspândi coronavirusul. De aceea noi vom păstra utilitatea publică a regiei și aeroportul îl vom tine funcțional, dar vom reduce personalul cu 50%”, a declarat Cătălin Bulgariu citat de ziarul Libertatea.

Între timp, începând cu ora 23:00 de miercuri, 25 martie 2020, toate zborurile spre și dinspre Franța și Germania vor fi suspendate, în urma unei ordonanțe emisă de Ministerul Afacerilor Interne. Mai multe detalii în articolul: Coronavirus în România: Zborurile spre și dinspre Germania și Franța suspendate pentru 14 zile.

DISTRIBUIE