marți, 30 aprilie 2024
Informația fără granițe


Ambasada României din Spania a donat o tonă de mâncare familiilor nevoiașe dintr-o localitate spaniolă

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Fără categorie Știri - marți, 12 mai 2020 Etichete: , , , , , ,

Ambasada României din Spania a donat în data de 7 mai 2020 circa o tonă de alimente  care au ajuns la familiile nevoiașe din localitatea Azuqueca de Henares, situată în provincia Guadalajara, comunitatea Castilia-La Mancha, relatează publicația locală Nueva Alcarria. Primarul localității, José Luis Blanco, a fost cel care a primit alimentele și care le-a distribuit apoi alături de voluntarii de la Crucea Roșie la sute de familii nevoiașe din orășelul cu circa 35.000 de locuitori.

„Dorim să mulțumim Ambasadei României în Spania pentru solidaritatea de care a dat dovadă. Este un gest de generozitate care întărește legăturile de bună vecinătate între orașele noastre și pe cele de coabitare în aceste momente atât de dificile”, a declarat primarul.

Reprezentanții Ambasadei au declarat la rândul lor că sunt conștienți de faptul că există multe familii de origine română cu domiciliul în Spania care sunt zguduite de criza COVID19 și care necesită ajutorul serviciilor sociale. Din acest motiv, aceștia au felicitat reprezentanții Consiliului municipal Azuqueca pentru activitatea desfășurată de administrația locală.

„Acțiunea de față se înscrie în politica Ambasadei României în Regatul Spaniei de a avea o prezență și activități cât mai diversificate pe teritoriul spaniol și a luat în calcul un cumul de criterii: astfel, potrivit INE, Azuqueca de Henares înregistrează un venit mediu sub media națională din Spania, este una dintre cele mai apropiate localități din afara Comunității Madrid, însă care se află tot în jurisdicția consulară a Secției Consulare a Ambasadei (Comunitatea Castilla-La Mancha, provincia Guadalajara) și numără aproximativ 35.000 locuitori, dintre care 2.500 sunt cetățeni români”, ne-au transmis reprezentanții Ambasadei României la Madrid.

Instituția română a precizat, de asemenea, la cererea redacției noastre, că este vorba despre „o donație personală a colectivului/angajaților ambasadei și al ICR Madrid constând în alimente care vor fi distribuite de Crucea Roșie familiilor nevoiașe.”

„Ambasada nu dispune de fonduri publice în acest sens. Gestul de a face o donație nu a fost condiționat de faptul ca beneficiarii finali să fie cetățeni români și se dorește a fi complementar cu ajutoarele umanitare și asistența medicală oferite de autoritățile spaniole în contextul crizei sanitare, indiferent de naționalitate”, ne-au mai spus reprezentanții Ambasadei.

DISTRIBUIE