marți, 30 aprilie 2024
Informația fără granițe


Şeful Poliţiei de Frontieră Române a demisionat din funcție

Scris de: Daniela Stoica , înv Din România Știri - vineri, 22 mai 2020 Etichete: , , , , , ,

Chestorul general Ioan Buda, inspectorul general al Poliţiei de Frontieră Române, şi-a dat joi demisia din funcţie, precizând că o face „din motive personale”, se arată într-un comunicat al PFR remis redacției noastre.

La final de mandat, chestorul general de poliție Ioan Buda transmite polițiștilor de frontieră întreaga sa apreciere pentru efortul depus și pentru profesionalismul de care au dat dovadă constant.

De asemenea, chestorul general de poliție Ioan Buda mulțumește pentru implicare și pentru sprijin tuturor colaboratorilor instituționali, celor din rândul societății civile, dar și organizațiilor profesionale și sindicale ale polițiștilor. În conformitate cu prevederile legale în vigoare, raportul a fost înaintat, pentru aprobare, ministrului afacerilor interne.

În ultimele zile, românii care vor să se întoarcă în țară au pus presiune pe frontiera de vest.

De la ridicarea stării de urgenţă, zilnic, în vămile de la frontiera româno-ungară s-au format coloane imense de maşini şi persoane care încercau să intre în ţară.

Oamenii au așteptat cu orele în unele puncte, pentru că intrarea în România presupune un proces lung și istovitor. De sâmbătă și până luni dimineață peste 17.000 de persoane au fost înregistrate doar la Nădlac.

De joi, sunt deschise zece puncte de trecere a frontierei la graniţa cu Ungaria.

 

Ioan Buda a revenit în funcţia de şef al Poliţiei de Frontieră în 2019, după ce a fost demis cu scandal de la şefia Poliţiei Române, în urma tragediei de la Caracal.

Născut în Maramureş, Ioan Buda s-a stabilit apoi în Bihor. El a fost poliţist de frontieră, adjunct al şefului Poliţiei de Frontieră din Borş, iar din 2002 până în 2005 a deţinut şefia Biroului Coordonare, respectiv a Biroului Combaterea Traficului de Persoane din cadrul DPF Oradea. Chestorul a ocupat din anul 2010 funcţia de inspector general al Poliţiei de Frontieră Române, până în 2015.

Până în 2016, a fost secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, revenind atunci în funcţia de şef al Poliţiei de Frontieră.

DISTRIBUIE