marți, 30 aprilie 2024
Informația fără granițe


Tragic accident de muncă în Italia, muncitor român prins sub roțile unui excavator

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - miercuri, 17 iunie 2020 Etichete: , , , , ,

ACTUALIZARE 18 IUNIE 2020: 

Numele bărbatului român decedat în dramaticul accident este Alexandru Lences și lucra ca șofer pe camion. Conaționalul nostru era rezident în localitatea Campogalliano din provincia Modena. Peste numai trei zile, Alexandru ar fi împlinit 64 de ani, scrie publicația italiană Il Resto del Carlino.

Investigațiile carabinierilor asupra dinamicii accidentului arată că bărbatul român a coborât de la volanul camionului cu care transporta asfalt și a fost prins între un excavator și camion din cauza unei manevre greșite efectuate de conducătorul utilajului greu. Carabinierii și inspectorii de la Inspectoratul pentru Medicina Munciim continuă investigațiile pentru a stabili cu exactitate cauzele care au dus la producerea tragediei.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Un muncitor român din Italia în vârstă de 64 de ani și-a pierdut viața în această după-amiază de miercuri, 17 iunie 2020, în urma unui tragic accident de muncă petrecut în localitatea San Felice Sul Panaro din provincia Modena.

Trupul neînsuflețit al bărbatului român lângă utilajul care i-a luat viața. Foto: modenaindiretta.it

Din primele informații reiese că bărbatul român lucra la refacerea asfaltului pe strada care duce din localitatea menționată mai sus spre Ponte San Pellegrino. În urma unei manevre greșite făcută de conducătorul unui excavator de tip Bobcat, conaționalul nostru a fost prins sub roțile utilajului greu. Colegul românului, aflat la volanul excavatorului, a declarat că nu l-a văzut pe acesta că se afla în apropiere.

Colegii victimei au chemat imediat o ambulanță la fața locului, dar personalul medical nu a putut face nimic pentru a-i salva viața. Rănile provocate de excavator i-au fost fatale.

Intervenția unei ambulanțe la locul tragediei.

La fața locului s-au prezentat atât carabinierii, cât și inspectorii de la Agenția Sanitară Locală, Inspectoratul pentru Medicina Muncii pentru a efectua investigațiile de rigoare.

DISTRIBUIE