joi, 1 decembrie 2022
Informația fără granițe


A falsificat testul COVID-19 pentru a putea merge la muncă în Austria, dar era pozitivă și l-a infectat și pe bătrânul asistat

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - sâmbătă, 24 octombrie 2020 Etichete: , , , ,

O îngrijitoare româncă din Austria riscă ani grei de închisoare după ce a plecat din România cu un test fals pentru coronavirus, care indica un rezultat negativ, dar ea era pozitivă și l-a infectat și pe bătrânul asistat. Autoritățile austriece au deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate infracțiunile în care se încadrează conaționala noastră.

„O româncă în vârstă de 58 de ani a obținut un test fals negativ pentru COVID-19 în România, pe data de 5 octombrie 2020, pentru a-și putea îndeplini slujba de îngrijitoare pentru un austriac în vârstă de 90 de ani”, au anunțat anchetatorii printr-un comunicat de presă publicat pe site-ul oficial al Poliției din Tirol.

Odată ajunsă în Austria, însă, îngrijitoarea româncă a fost supusă unui alt test pentru coronavirus, iar rezultatul arăta că femeia avea COVID-19.

„Femeia a fost depistată pozitiv pe data de 12 octombrie 2020, iar bărbatul de care avea grijă pe 14 octombrie 2020”, mai precizează polițiștii austrieci.

Parchetul din Innsbruck a deschis o anchetă și urmează să publice în următoarele zile ulterioare informații referitoare la acest caz, se mai arată în comunicat. Pentru informații suplimentare, doritorii pot contacta Poliția din Tirol prin e-mail la adresa: LPD-T-Oeffentlichkeitsarbeit@polizei.gv.at.

Trimite acest articol și prietenilor tăi