joi, 8 decembrie 2022
Informația fără granițe


A murit Draga Olteanu Matei. Actrița avea 87 de ani

Scris de: Daniela Stoica , înv Din România Știri - miercuri, 18 noiembrie 2020 Etichete: , , , ,

Actrița Draga Olteanu Matei, internată săptămâna trecută, în stare gravă, la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași, a murit în noaptea de marți spre miercuri, 18 noiembrie.

Draga Olteanu Matei avea de 87 de ani. Ea a ajuns la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași, vineri seara, fiind transferată de la Spitalul Județean Piatra Neamț, din cauza unei hemoragii digestive superioare.

Noaptea trecută, reprezentanții spitalului au anunțat că actrița a murit în jurul orei 2.00. „Deși echipa medicală a spitalului Sf. Spiridon a făcut toate eforturile să o trateze pacienta a decedat în aceasta noapte”, se arată într-un comunicat al spitalului.

Vârsta înaintată şi starea critică în care pacienta a ajuns la Iaşi i-au determinat încă de la început pe medici să fie rezervaţi în privinţa pronosticului clinic.

Actriţa Draga Olteanu Matei s-a născut la Bucureşti, la 24 octombrie 1933.

A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” în 1956. În septembrie, acelaşi an, a debutat în piesa „Ziariştii” de Alexandru Mirodan, potrivit www.cinemagia.ro. În perioada 1957-1990, a jucat pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti.

Membră a Generaţiei de Aur a teatrului românesc şi cu o carieră care se întinde de-a lungul a 55 de ani, actriţa Draga Olteanu Matei a încântat spectatorii români interpretând zeci de personaje în filme, spectacole de teatru şi scenete TV.

Trimite acest articol și prietenilor tăi