fbpx
luni, 1 martie 2021
Informația fără granițe


A murit Draga Olteanu Matei. Actrița avea 87 de ani

Scris de: Daniela Stoica , înv Din România Știri - miercuri, 18 noiembrie 2020 Etichete: , , , ,

Actrița Draga Olteanu Matei, internată săptămâna trecută, în stare gravă, la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași, a murit în noaptea de marți spre miercuri, 18 noiembrie.

Draga Olteanu Matei avea de 87 de ani. Ea a ajuns la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași, vineri seara, fiind transferată de la Spitalul Județean Piatra Neamț, din cauza unei hemoragii digestive superioare.

- Continuarea articolului după publicitate -

Noaptea trecută, reprezentanții spitalului au anunțat că actrița a murit în jurul orei 2.00. „Deși echipa medicală a spitalului Sf. Spiridon a făcut toate eforturile să o trateze pacienta a decedat în aceasta noapte”, se arată într-un comunicat al spitalului.

Vârsta înaintată şi starea critică în care pacienta a ajuns la Iaşi i-au determinat încă de la început pe medici să fie rezervaţi în privinţa pronosticului clinic.

Actriţa Draga Olteanu Matei s-a născut la Bucureşti, la 24 octombrie 1933.

A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” în 1956. În septembrie, acelaşi an, a debutat în piesa „Ziariştii” de Alexandru Mirodan, potrivit www.cinemagia.ro. În perioada 1957-1990, a jucat pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti.

Membră a Generaţiei de Aur a teatrului românesc şi cu o carieră care se întinde de-a lungul a 55 de ani, actriţa Draga Olteanu Matei a încântat spectatorii români interpretând zeci de personaje în filme, spectacole de teatru şi scenete TV.

- Mai multe articole după publicitate -

Trimite acest articol și prietenilor tăi

Trimite acest articol și prietenilor tăi