luni, 11 decembrie 2023
Informația fără granițe


A murit Cristina Țopescu, realizatoarea TV avea 59 de ani

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - duminică, 12 ianuarie 2020 Etichete: , , ,

Binecunoscuta prezentatoare TV, Cristina Țopescu, a fost găsită duminică, 12 ianuarie 2020, fără viață în locuința ei, transmite Observator. Cu numai 2 ani în urmă, pe 15 mai 2018, a murit și tatăl ei, fostul comentator sportiv Cristian Țopescu.

Potrivit sursei citate, o vecină a sunat la 112 îngrijorată că nu mai știe nimic de ea din 19 decembrie și un echipaj medical a fost trimis astfel de urgență la locuința ei dintr-un complex rezidențial din comuna Tunari. Autoritățile au pătruns în locuința prezentatoarei și au găsit-o moartă în pat, îmbrăcată în haine de noapte, spun surse din anchetă. Din primele investigații nu reiese că ar fi suferit o moarte violentă, pe corpul ei nefiind găsite semne vizibile de agresiune, iar polițiștii nu exclud ca femeia să fi murit în somn.

- Continuarea după publicitate -

„În cursul acestei seri, în jurul orelor 22:00, Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a fost sesizat de către o femeie cu privire la faptul că vecina ei nu a mai fost văzută de aproximativ trei săptămâni. În urma sesizării, polițiștii orașului Otopeni au intrat în imobilul respectiv unde au găsit o persoană decedată care nu prezintă urme vizibile de violență. Urmează să se efectueze în cauză expertiza medico legală”, au transmis polițiștii într-un comunicat.

Născută la 4 iulie 1960 la Oradea, Cristina Ţopescu a fost de mică atra­să de televiziune, astfel că de la vârstă de 10 ani și până la 20 de ani a apărut la nu­me­roase emisiuni de copii şi ti­neret. Ulterior, tinerei de la acea vreme i-a fost interzis să mai intre în TVR din cauză că tatăl său căzuse în dizgraţia regimului comunist. Mama ei în acest timp era plecată în Germania.

După absolvirea Facultăţii de Limbi Străine, secţia engleză-italiană, Cristina a dat meditaţii, a fost co­rector la „Contemporanul” şi a înce­put să scrie în revista Cinema. Din cauza aceluiaşi dosar la „Secu”, nu se putea angaja cu carte de muncă, așa că s-a apucat să traducă filme care circulau pe casete video.

- Continuarea după publicitate -

În septembrie 1989 a încercat să fugă din țară pentru a ajunge la mama ei, în Germania, dar a fost arestată și a petrecut trei luni în închisoare, până pe 19 decembrie 1989, iar apoi a participat și ea la Revoluție.

„Urât sentiment am avut… Nu de teamă, ci mai curând de neputinţă, de necaz şi de revoltă că Dumnezeu n-a ţinut cu noi când mai aveam atât de puţin până la libertate. Mai târziu am înţeles că Dumnezeu n-a vrut să-mi îngăduie libertatea aceea pentru a nu o rata apoi pe cea de a mă vedea liberă în propria ţară şi de a trăi momentele magice ale Re­voluţiei. E simplu: dacă aş fi reuşit, nu aş mai fi fost în decembrie ’89 aici, aş fi trăit Re­voluţia, probabil, plângând în faţa televizorului în Germania. Sunt foarte fericită că am fost atunci în ţară, la Universitate, la Televi­ziune şi pe străzile unui Bucureşti care, după strigătul de luptă al Timişoarei, a înţeles că nu poate să mai stea nici el deo­parte. Am fost mândră atunci de românii mei aşa cum rar mi se mai întâmplă acum, cu tristeţe o spun. Trei luni de închisoare au fost, poate, tributul pe care Cel de sus a crezut că trebuie să-l plătesc ca să trăiesc cu toată fiinţa mea întâmplarea aceea de graţie care a fost Re­voluţia din ’89”, povestea prezentatoarea pentru Antena 3.

„Am ieşit din arest de la Rahova la 19 decembrie 1989 şi două zile mai târziu am ieşit în stradă. Ştiţi cum e «să te duci la Revoluţie» aproape direct din închisoare? Înălţător!!! Nu e nimic însă senzaţional în ce am trăit eu comparativ cu sacrificiile atâtor oameni cu adevărat curajoşi. A fost însă o experienţă pe care nu-mi pare deloc rău că am avut-o. Dimpotrivă! O experienţă care, cu si­guranţă, a avut un rol capital în traseul meu ulterior. În cel interior, de om”, a mai povestit Cristina Țopescu.

Vedeta era de asemenea și o mare iubitoare de animale, în special câini, având la un moment dat 8 câini adoptați, dintre care 3 au murit cu timpul. În aprilie 2013 a intrat în politică, înscriindu-se în PSD. În luna decembrie a aceluiași an însă a demisionat din partid, declarând că vrea să-și reia cariera în televiziune.