miercuri, 4 octombrie 2023
Informația fără granițe


A murit fostul ministru al românilor din diaspora. Era bolnav de COVID-19

Scris de: Daniela Stoica , înv Din România Știri - marți, 12 ianuarie 2021 Etichete: , , , , , , ,

Bogdan Stanoevici, fost ministru al Românilor de Pretutindeni, a murit astăzi, 12 ianuarie 2021. A fost internat la Spitalul Sfântul Pantelimon din București infectat cu SARS-CoV2, pe 16 decembrie. La două zile distanță era transferat la Terapie Intensivă în stare gravă.

A fost trecut pe oxigenare extracorporală, o intervenție delicată, realizată prin procedura ECMO, în scopul de a-i pune plămânii în repaos total pentru o perioadă de 7-15 zile. Nu a fost însă suficientă pentru a-i salva viața.

Între 5 martie și 17 decembrie 2014, Bogdan Stanoevici a fost ministru pentru românii de pretutindeni în guvernul Victor Ponta. Stanoevici a căpătat notorietate în timpul mandatului său, între cele două tururi de scrutin, când și-a exprimat părerea în legătură cu românii din afara granițelor care nu au putut vota și au protestat. Acest lucru a condus la cererea demisiei sale de către manifestanții din țară și din afară. ‪Bogdan Stanoevici a mai fost secretar de stat al Ministerului Culturii începând din ianuarie 2015 până în decembrie 2015, când a fost demis din această funcție.‪

Bogdan Stanoevici a fost de profesie actor, fiind cunoscut pentru roluri precum „Sania albastra”, de Ioan Carmazan, „Noi, cei din linia întâi”, de Sergiu Nicolaescu, și „Tertium non datur”, de Lucian Pintilie.

Cu doar câteva luni înainte de Revoluție, acesta a părăsit Romania, în 1989, stabilindu-se în Franța, unde și-a continuat cariera actoricească. Bogdan Stanoevici a revenit în România în anul 2011, cu ocazia premierei filmului „Misiunea directorului de resurse umane”, o producție israelo-franco-română, în care interpretează un rol dramatic, foarte apreciat de critica de specialitate. Cu această ocazie, își anunță intenția de a se stabili din nou în România și de a reveni în viața teatrului românesc.

Bogdan Stanoevici s-a remarcat în toate aparițiile și interviurile sale prin discursul pro-român și pro-România.

- Continuarea după publicitate -
DISTRIBUIE