duminică, 15 septembrie 2024
Informația fără granițe


A vândut apartamentul din România și a cumpărat 5 în Italia. „Sunt apartamente cu 3 camere, pe malul Mării Tireniene”

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din România Prima pagină Știri - vineri, 17 mai 2024 Etichete: , , , , ,

Un creator de conținut din Cluj-Napoca, Vlad Borla, a investigat recent opiniile locuitorilor cu privire la prețurile exorbitante ale imobiliarelor din oraș.

În timpul discuțiilor sale, a descoperit un caz surprinzător al unui bărbat care a reușit să cumpere cinci apartamente în Italia cu suma obținută din vânzarea unui singur apartament în Cluj.

Cetățeanul a relatat că a vândut un apartament cu trei camere în Cluj-Napoca pentru 220.000 de euro. Cu acești bani, a achiziționat cinci apartamente cu trei camere pe malul Mării Tireniene, în nordul regiunii Calabria din Italia:

„Eu am cumpărat cu 220.000 de euro cinci apartamente cu trei camere pe malul Mării Tireniene, în nordul Calabriei. Cu 220.000 de euro aici, la Cluj, cred că poți să cumperi, la cheie, amenajat, cu greu un apartament de trei camere”, a declarat bărbatul.

Vlad Borla a fost uimit de diferențele uriașe de prețuri dintre cele două țări și a continuat discuția pentru a înțelege mai bine contextul:

„Ai vândut un apartament de trei camere aici și ți-ai luat cinci în Italia?”, a întrebat el. „Da, am vândut un apartament de trei camere și am luat cinci în Italia”, a confirmat din nou bărbatul.

În cadrul investigației sale, Vlad Borla a vorbit și cu alți locuitori din Cluj-Napoca, care au subliniat și alte probleme legate de piața imobiliară, cum ar fi prețurile exorbitante ale chiriilor. Un tânăr a menționat că pentru a suporta costurile ar trebui să locuiască șapte persoane într-un singur apartament.

Un alt clujean intervievat a propus o soluție pentru ameliorarea situației: construcția de locuințe sociale pentru tineri:

„Este o mizerie. Sunt proprietar de apartament, dar pot să spun că prețurile la chirii sunt o mizerie. Ar trebui să fie un program foarte clar prin care să se construiască locuințe sociale, nu mai multe locuințe, cum a spus un candidat. Să fie date la tineri, la prețuri rezonabile. Doar așa vor scădea prețurile la chirii și prețurile la apartamente”, a explicat acesta.

Situația reflectă o problemă majoră a pieței imobiliare din Cluj-Napoca, unde prețurile locuințelor și chiriilor continuă să crească, făcând din ce în ce mai dificil pentru tineri și pentru familiile cu venituri medii să își permită o locuință decentă.