luni, 29 mai 2023
Informația fără granițe


Abandonată la naștere în fața unui orfelinat, o româncă adoptată în Belgia își caută familia de origine din România

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - sâmbătă, 3 octombrie 2020 Etichete: , , , , , , ,

O tânără româncă în vârstă de 30 de ani, adoptată de mică în Belgia, visează să-și cunoască mama, tatăl și celelalte rude din familia de origine, de aceea face un apel public la toți cei care ar putea să o ajute: „Ar fi o mare bucurie pentru mine să aflu cine sunt, cine sunt părinții mei, dacă am frați și surori”.

Ionica s-a născut la Buzău, pe 9 ianuarie 1990. Ea a fost abandonată după numai câteva zile în fața orfelinatului din acest oraș, iar numele probabil i l-au dat cei de la instituția respectivă. Când avea 1 an și 4 luni, micuța a fost adoptată de o familie din Belgia, iar acum, la 30 de ani de la cele întâmplate, își caută familia de origine din România. „Nu am alte informații despre familia mea biologica sau despre istoria mea. Dacă ați auzit de povestea mea sau credeți că seamănă cu povestea cuiva pe care îl cunoașteți, vă rog mult să mă ajutați. Ar fi o mare bucurie pentru mine să aflu cine sunt, cine sunt părinții mei, dacă am frați și surori.”

Apelul conaționalei noastre este transmis de pagina Facebook „The never forgotten Romanian children – Copiii niciodată uitați ai României”. Îl redăm mai jos așa cum poate fi văzut pe pagina amintită:

„Salutari din Belgia! Sunt in cautarea familiei mele biologice!
M-am nascut in jurul datei de 9 IANUARIE 1990 in zona BUZAU. Situatia mea este una mai dificila deoarece la scurt timp dupa ce m-am nascut, am fost gasita in fata Orfelinatului din Buzau. Numele meu romanesc a fost IONICA (probabil nume dat de cei de la Orfelinat).
Am stat acolo câteva luni și cand aveam in jur de 16 luni am fost adoptata de o familie din Belgia! 😇 Nu am alte informatii despre familia mea biologica sau despre istoria mea.
Daca ati auzit de povestea mea sau credeti ca seamana cu povestea cuiva pe care il cunoasteti, va rog mult sa ma ajutati.
Ar fi o mare bucurie pentru mine sa aflu cine sunt, cine sunt parintii mei, daca am frati și surori.
Va rog sa impartasiti mai departe povestea mea si sa ma ajutati sa-mi gasesc familia biologica!”

Cine crede că o poate ajuta pe Ionica cu informații despre familia în care s-a născut este rugat să scrie pe pagina „The never forgotten Romanian children – Copiii niciodată uitați ai României”.

 

DISTRIBUIE