miercuri, 28 februarie 2024
Informația fără granițe


Actor român din Spania mort după ce a pierdut lupta cu o boală nemiloasă. Florin Oprițescu avea numai 42 de ani

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din diaspora Știri - sâmbătă, 27 noiembrie 2021 Etichete: , , , , ,

Florin Oprițescu, născut în România în urmă cu 42 de ani și emigrat în Spania, unde s-a afirmat ca actor în mai multe serialE, a murit în cursul zilei de vineri, 26 noiembrie 2021, informează presa spaniolă.

Florin Oprițescu, actor român din Spania, decedat la numai 42 de ani. Foto: IMDB

Conaționalul nostru, cunoscut pentru roluri din seriale precum „Mar de Plástico” și „La Unidad”, a publicat în urmă cu câteva luni, pe contul său Instagram, un video în care anunța că, în luna octombrie 2020, a fost diagnosticat cu leucemie.

 

Visualizza questo post su Instagram

 

Un post condiviso da Florin Opritescu (@florin_opritescu)

În înregistrarea video publicată, actorul român a spus că a reușit să învingă această boală cruntă, ajutat fiind în această luptă chiar de fiul său, de la care i-au fost transplantate celule stem și măduvă osoasă.

„Cei care mă cunoașteți, știți deja cât iubesc viața, cât iubesc oamenii din viața mea și credința pe care o am și asta a făcut ca totul să fie mai ușor. Pentru mine a fost un proces… nu zic că nu a fost complicat, fiindcă am trecut prin cinci cicluri de chimioterapie, am fost internat multe luni și, ei bine, acum a trecut. Acum am cinci luni de când mi-au făcut transplant de măduvă. Desigur, donatorul este fiul meu și este minunat pentru că a donat tot ce are mai bun, măduva osoasă, celulele stem, totul pentru mine. Și, cum spuneam, au trecut cinci luni de la transplant și mă simt din ce în ce mai bine”, mărturisea Florin Oprițescu în video.

Cu toate acestea, în cursul zilei de ieri, mai mulți actori spanioli, cu care românul nostru a lucrat de-a lungul carierei sale, au anunțat tragica moarte a acestuia pe rețelele de socializare și au exprimat durerea pentru această pierdere.

„Călătorie plăcută, Florin, un gigant frumos cu o inimă de aur!!! Să-ți fie țărâna ușoară!”, a scris pe Facebook actorul Fernando Caya (colonelul Tamayo din „Casa de Hârtie”), publicând și o poză în care apare alături de românul nostru.

Potrivit robarna.com, Florin Oprițescu era căsătorit cu o femeie din Brazilia și locuia în Barcelona, unde a emigrat când avea numai 21 de ani. În primii cinci ani din viața sa, a lucrat ca bucătar în restaurantul Eterna din orașul menționat mai sus, acolo cunoscând-o pe Rosi, cea care i-a devenit soție.

Cei doi aveau doi copii, Lucra Florin și Luana Marie, mai precizează sursa citată.

Florin Oprițescu și familia sa. Sursă: Facebook/robarna.com