luni, 11 decembrie 2023
Informația fără granițe


ACTUALIZARE: Bărbatul care a salvat doi copii de la înec în stațiunea Olimp nu era tatăl copiilor

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - sâmbătă, 31 august 2019 Etichete: , , , , ,

Bărbatul care a salvat sâmbătă, 31 august 2019, doi copii de la înec în stațiunea Olimp de pe malul Mării Negre, lângă Mangalia, nu era tatăl copiilor, așa cum a transmis inițial ISU Dobrogea, relatează Mediafax.

Purtătorul de cuvânt de la IPJ Constanță, Cristina Vasile, a declarat pentru sursa citată că bărbatul era originar din Dâmbovița și avea 32 de ani. Totodată, mai transmite Mediafax, bărbatul era membru al partidului Pro România și se afla în concediu la mare.

- Continuarea după publicitate -

Victima a văzut doi copii în apă care se aflau în pericol de înec și a sărit în valuri, reușind astfel să-i salveze, dar el nu a mai putut ieși din apă. Corpul său nu a ieșit la suprafață până la ora actuală și este căutat în continuare cu o ambarcațiune ARSVOM.

În semn de omagiu, evenimentele programate în cadrul Şcolii de Vară a tinerilor ProRomânia au fost anulate.

Știrea inițială:

Tragedia a avut loc în sâmbătă după-amiază, 31 august 2019, în stațiunea Olimp de pe malul Mării Negre, lângă Mangalia, unde un tată și-a văzut copiii în pericol și a sărit imediat în apă să-i salveze. Copiii au fost salvați, dar el nu a mai ieșit din apă.

- Continuarea după publicitate -

Potrivit ziarului Adevărul, bărbatul se afla pe plajă cu soția și cei doi copii ai lor, care se scăldau în apă. La un moment dat însă tatăl a văzut că micuții erau în pericol, fiind luați de valurile puternice și a sărit imediat în apă pentru a-i salva.

Bărbatul a reușit în mod eroic să-i pună în siguranță pe amândoi copii, dar el a dispărut apoi în mare, fiind tras de curenții de apă. O ambarcațiune a Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM) a pornit în căutarea bărbatului și este căutat și la această oră.

Între timp, echipajele de salvare au acordat primul ajutor copiilor, dar și mamei acestora care a suferit un șoc puternic la vederea tragediei. Două ambulanţe SMURD au intervenit la faţa locului, care au confirmat că cei doi copii nu sunt în pericol.