marți, 29 noiembrie 2022
Informația fără granițe


Adolescentă româncă de 14 ani dispărută în străinătate de circa trei săptămâni

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - duminică, 10 ianuarie 2021 Etichete: , , , , , , ,

O adolescentă româncă din Linz, Austria, este căutată cu disperare de autoritățile austriece după ce a fost dată dispărută de familia ei. Anchetatorii suspectează că tânăra româncă s-ar putea afla, în prezent, în orașul Graz, informează site-ul austriac nachrichten.at.

Vasilica-Rahela Stamate, 14 ani, dispărută de trei săptămâni în străinătate. Foto: nachrichten.at

Vasilica-Rahela Stamate, în vârstă de numai 14 ani, ar fi plecat de acasă înainte de sărbători la volanul unei mașini deținută vărul ei, fără să-i ceară acestuia permisiunea și, evident, fără a avea permis de conducere. Potrivit informațiilor relatate de polițiștii din Linz, conaționala noastră a pornit spre München, Germania, unde se află unchiul ei și era așteptată să ajungă acolo în data de 22 decembrie, dar nu a ajuns nici în ziua de astăzi acolo.

Mai mult, mașina vărului ei a fost găsită abandonată într-o zonă de serviciu de pe o autostradă din Germania, dar de adolescenta româncă nici urmă. Anchetatorii suspectează, însă, că fata dispărută s-ar afla în localitatea austriacă Graz acum, și nu în Germania.

Vasilica-Rahela Stamate are o înălțime între 165 și 168 de centimetri și cântărește aproximativ 55 de kilograme. La data dispariției avea părul șaten deschis și lung, dar în poza de profil curentă de pe rețelele de socializare părul ei este mai închis la culoare, mai precizează autoritățile austriece. Vasilica vorbește limba germană, română, spaniolă și engleză.

Vasilica-Rahela Stamate ar putea avea părul de o culoare mai închisă acum. Foto: tips.at

Oricine are informații despre această fată este rugat să sune la Departamentul Poliției de Stat din Linz, la numerele de telefon +43 059 133 sau +43 453 333.

Trimite acest articol și prietenilor tăi