joi, 9 februarie 2023
Informația fără granițe


Aeroportul București: Informații pentru românii care se întorc din țări considerate zona galbenă sau roșie

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din România În evidență Informații utile Prima pagină Știri - miercuri, 14 iulie 2021 Etichete: , , , , , , , , , , , , , , ,

Începând din 13 iulie a.c., toți pasagerii care sosesc pe aeroportul Otopeni din țări aflate pe lista galbenă pot utiliza fluxul verde (fără control DSP) dacă prezintă un certificat digital european COVID sau un test PCR efectuat cu cel mult 72 ore înainte de îmbarcare.

Posesorii altor dovezi privind vaccinarea trebuie să se prezinte la ghișeul DSP.

Pasagerii care sosesc din țări aflate pe lista roșie pot utiliza, de asemenea, fluxul verde, dar numai dacă prezintă un certificat digital european COVID. Precizăm că certificatele digitale emise de Marea Britanie nu sunt valabile pentru accesul pe culoarul verde.

Pentru a beneficia de această facilitate, pasagerii trebuie să prezinte acest document personalului din aeroport, la punctul de acces pe culoarul verde.

Reprezentanții Aeroportului Otopeni din București roagă pasagerii să își actualizeze permanent informațiile privind intrarea în țară, acestea suferind modificări frecvente.

De asemenea, insistă ca pasagerii care sosesc din țări aflate pe lista roșie sau galbenă să își completeze din timp formularul solicitat de autoritățile sanitare din România. Acesta poate fi descărcat de pe site-urile companiilor aeriene sau www.mae.ro

Prezența din timp, la aeroport, pentru pasagerii care urmează să decoleze, este în continuare recomandată ferm.

Având în vedere că traficul de pasageri în sezonul de vară este în creștere iar regulile impuse de pandemie prevăd controale suplimentare, timpii de așteptare pentru formalități (check-in, control de frontieră) dar și pentru preluarea bagajelor pot crește în orele de vârf; totuși, aceștia nu depășesc, de regulă, timpii de așteptare de pe celelalte aeroporturi europene.