luni, 29 mai 2023
Informația fără granițe


Ambasada României din Spania: o nouă sesiune live de întrebări și răspunsuri pentru românii din această țară

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - joi, 7 mai 2020 Etichete: , , , , , ,

Ambasada României în Spania reia vineri, 8 mai, între orele 20:00 – 22:00, pe pagina Facebook a instituției, sesiunea live de întrebări și răspunsuri cu atașata pe probleme de muncă și sociale, Cristina Florea, care va răspunde în direct întrebărilor adresate de cetățenii români aflați în această țară.

Temele de discuție se vor rezuma la probleme de muncă: măsuri de sprijin pe durata pandemiei Covid-19, șomaj, pensii, alocații etc.

„Scrieți întrebările dvs. în comentarii, la momentul începerii sesiunii live pe Facebook (pe pagina Ambasadei) și colega noastră vă va răspunde”, se menționează într-o postare pe pagina instituției diplomatice, apoi se atrage atenția: „Sesiunea de întrebări și răspunsuri presupune acordarea de consiliere celor care au neclarități. Ambasada nu se substituie autorităților competente în aplicarea legislației pe probleme de muncă și în materie socială.”

O sesiune identică a fost organizată pe data de 30 aprilie când, timp de două ore, reprezentanții Ambasadei României din Madrid au răspuns întrebărilor și nelămuririlor concetățenilor din Spania.

Dialog pe probleme de muncă cu Ambasada României în Spania

Gepostet von Ambasada României în Spania / Embajada de Rumanía en España am Donnerstag, 30. April 2020

Șeful guvernului, Pedro Sanchez, a anunțat că Spania poate intra într-o „nouă normalitate” la sfârșitul lunii iunie. Acest lucru poate fi posibil doar dacă se vor respecta o serie de reguli prezentate într-o conferință de presă după ședința Consiliului de Miniștri de marți, 28 aprilie. Vor exista 4 faze, fiecare va dura aproximativ două săptămâni. Ele vor fi aplicate gradual, asimetric, în funcție de poziționarea geografică a diferitelor comunități autonome.

Fazele recuperării proiectate de Pedro Sanchez, măsurile care se aplică pe provincii și în insule, în funcție de evoluția pandemiei în fiecare dintre teritorii, le puteți citi aici.

DISTRIBUIE