duminică, 5 februarie 2023
Informația fără granițe


Ambasada României în Marea Britanie: asistență de urgență cetățenilor români blocați la frontiera dintre Regatul Unit și Franța

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora În evidență Informații utile Prima pagină Știri - joi, 24 decembrie 2020 Etichete: , , , , , , , ,

O echipă de la Secția consulară a Ambasadei României la Londra și de voluntari ai Ambasadei s-a aflat la Maidstone (Dover) și Folkestone, la intrarea în Eurotunnel, pentru a acorda asistență de urgență cetățenilor români blocați la frontiera dintre Regatul Unit și Franța în urma restricțiilor de călătorie adoptate în vederea combaterii răspândirii Covid-19.

Echipa de suport consular a informat cetățenii români cu privire la procedura de testare Covid-19 efectuată de personalul medical britanic și i-a îndrumat către cele 4 centre de testare organizate de autoritățile locale britanice.

Ambasada României în Marea Britanie: asistență de urgență cetățenilor români blocați la frontiera dintre Regatul Unit și Franța

Reprezentanții consulari au vizitat Centrul Covid-19 Drive-through Testing Site – Ashford (Victoria Road Car Park) – Victoria Rd, Ashford, TN23 7HE, unde au discutat cu organizatorii și s-au informat cu privire la numărul cetățenilor români care au fost testați.

De asemenea, echipa ambasadei a emis Titluri de călătorie pentru cetățenii români care și-au pierdut documentele de călătorie în zona Dover-Folkestone.

Cu sprijinul voluntarilor, au fost distribuite apă și alimente conducătorilor de camioane blocate în rândul de așteptare de pe autostrada M20 spre intrarea în Eurotunnel. Totodată, o parte dintre conducătorii de camioane blocați în zona Ashford/Kent au fost sprijiniți de voluntari cu transportul către centrul de testare de la Ashford.

La finalul serii, o parte semnificativă din cetățenii români blocați la Folkestone au reușit să fie testați și așteptau îmbarcarea pentru a-și continua călătoria spre România.

Reamintim că programul de testare efectuat de autoritățile britanice se desfășoară fără întrerupere, până la decongestionarea întregii zone de la punctele de frontieră dintre Regatul Unit și Franța.