vineri, 8 decembrie 2023
Informația fără granițe


Ambasada României în Marea Britanie: Toate căile de ieșire din UK către Europa continentală sunt blocate

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora În evidență Prima pagină Știri - luni, 21 decembrie 2020 Etichete: , , , , , , , , , , , ,

Ambasada României în Marea Britanie recomandă tuturor celor care au intenția să se deplaseze pe cale rutieră spre Franța să renunțe la călătoria respectivă deoarece toate căile de ieșire spre Europa continentală au fost închise. De asemenea reamintim că zborurile dinspre și spre Marea Britanie au fost suspendate.

Redăm mai jos anunțul Ambasadei României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord:

- Continuarea după publicitate -

„Recomandăm ferm tuturor cetățenilor români care intenționează să se deplaseze pe cale rutieră din UK către Franța să țină cont că, la acest moment, toate căile de ieșire din UK către Europa continentală (de la Dover spre Calais) sunt blocate, atât pentru deplasarea cu ferry, cât și pentru deplasarea prin Eurotunnel. Franța a suspendat pentru o perioadă de 48 de ore accesul pe teritoriul său pentru toate persoanele și toate mărfurile care vin din UK.

Reamintim că, din cauza apariției unei noi tulpini a virusului SARS-CoV-2 la nivelul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Guvernul României a decis suspendarea zborurilor spre/dinspre Regatul Unit din/către România, pentru toate aeroporturile din România, pe o perioadă de 14 zile, începând cu data de 21.12.2020 ora 19.00.

Totodată, s-a decis ca toate persoanele care sosesc în România din Regatul Unit vor trebui să se supună obligației de a efectua o perioadă de 14 zile de carantină/autoizolare la o adresă declarată la intrarea în România.

- Continuarea după publicitate -

Decizia a fost stabilită în baza Hotărârii Nr. 61 din 20 decembrie 2020 a Comitetului Național Pentru Situații de Urgență din cadrul Guvernului României.

V-ar mai putea interesa: România a suspendat zborurile înspre şi dinspre Marea Britanie. Carantină pentru toți cei care sosesc din această țară