luni, 11 decembrie 2023
Informația fără granițe


Ambasada României în Spania, apel pentru comunitate. Se fac înscrieri de membri pentru secțiile de vot

Scris de: Daniela Stoica , înv Informații utile - luni, 16 septembrie 2019 Etichete: , , , , , , , , ,

În vederea organizării alegerilor prezidențiale din 10 noiembrie 2019, Ambasada României în Spania face un apel la comunitatea românească prezentă în teritoriu în vederea înscrierii de membri la secțiile de vot.

„Înscrie-te pentru a fi pe lista de persoane disponibile spre a completa, acolo unde va fi nevoie, birourile secţiilor de vot din circumscripţia Ambasadei (Comunitatea Madrid, Castilia şi León – fără provincia Burgos, Insulele Canare, provincia Guadalajara) la alegerile pentru preşedintele României din noiembrie 2019. Apasă aici – membrusectievot – pentru a completa formularul și a intra în rândul românilor dispuși să contribuie la activitatea birourilor secțiilor de votare.”, este apelul Ambasadei României în Spania publicat pe pagina de Facebook.

- Continuarea după publicitate -

„Participarea ca membru într-o secţie de vot se plăteşte, nu ţi se solicită voluntariatul.”, precizează reprezentanții instituției diplomatice. Membrii secţiei de vot vor încasa, la fiecare din cele două tururi, echivalentul în euro (la cursul BNR) a 1.900 RON. Plata se face la încheierea activităţii comisiei, la fiecare tur.

Conform legii, o secţie de vot trebuie să aibă minim 3 membri şi maxim 9 membri (în cazuri deosebite excepţionale, maxim 15 membri). Aceştia sunt preşedintele biroului secţiei de vot şi locţiitorul preşedintelui, împreună cu persoanele desemnate de partidele din România şi, acolo unde vor rămâne locuri disponibile, cu cetăţenii români înscrişi pe această listă.

În formularul de înscriere ţi se va cere să încarci o fotografie/copie scanată după Declaraţia de înscriere în Corpul Experţilor Electorali. Poţi descărca formularul de Declaraţie de aici: declaratieCCE, pentru a-l imprima, completa şi semna.

- Continuarea după publicitate -

Pentru probleme sau neclarități privind formularul, se poate scrie pe adresa: mihai.sirbu@mae.ro.

Fii membru în secţie de vot! Descarcă aici formularul.

🗳🇷🇴🇪🇸 Comunitatea românească din Spania are nevoie de tine! 📋 Înscrie-te pentru a fi pe lista de persoane disponibile…

Gepostet von Ambasada României în Spania / Embajada de Rumanía en España am Mittwoch, 4. September 2019