luni, 28 noiembrie 2022
Informația fără granițe


Ambasada României în UK: Data până la care cetățenii românii vor putea intra în această țară doar cu cartea de identitate

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Din România Știri - vineri, 11 iunie 2021 Etichete: , , , , , , ,

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord a publicat vineri, 11 iunie 2021, un comunicat pe pagina oficială de Facebook prin care informează cetățenii români cu privire la data până la care vor putea intra în această țară folosind numai cartea de identitate.

Astfel, în contextul ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană (Brexit), oficialii români anunță că românii fără rezidență în această țară mai pot călătorii doar până la sfârșitul lunii septembrie din acest an având la ei doar acest document.

„Dacă NU aveți rezidență în UK și doriți să veniți în vizită la prieteni sau familie, puteți intra cu Cartea de identitate DOAR până la 30 septembrie 2021”, transmit reprezentanții Ambasadei.

Persoanele care au statutul de rezident în UK, pe de altă parte, vor putea folosi cartea de identitate ca document valabil de călătorie până la 31 decembrie 2025, mai precizează oficialii români.

„Important! Cetățenii români care NU au statutul de rezident DAR s-au aflat înainte de 31 decembrie în UK POT aplica pentru rezidență, DACĂ vor să continue să locuiască în UK. DATA LIMITĂ: 30 iunie 2021!!!”, scrie în comunicat.

„Documentele trebuie să fie valabile în ziua călătoriei (nu este necesară valabilitate de 6 luni)”, se precizează și într-o postare făcută pe Facebook de Consulatul General al României la Edinburgh.

Trimite acest articol și prietenilor tăi