vineri, 8 decembrie 2023
Informația fără granițe


Ambasadorii români, invitați de Președintele Klaus Iohannis la Cotroceni

Scris de: Daniela Stoica , înv Din România Știri - marți, 27 august 2019 Etichete: , , ,

Preşedintele Klaus Iohannis îi primeşte, marţi, 27 august, la Palatul Cotroceni, pe şefii de misiuni şi consulii generali cu prilejul Reuniunii Anuale a Diplomaţiei Române.

Întlnirea președintelui cu ambasadorii români a început la ora 12.00 (ora României) și este în curs de desfășurare:

- Continuarea după publicitate -

„Bine ați revenit la Palatul Cotroceni. Din 2015, când ne întâlneam pentru prima dată în acest format, am construit un dialog constructiv. Vă asigur că apreciez eforturile pe care le faceți alături de ceilalți diplomați români. După aproape 5 ani de mandat ca președinte al României, acesta e un bun prilej pentru a evalua activitatea din această perioadă. În ultimii 5 ani am acționat pentru a securiza securitatea politicii externe a României esențiale pentru credibilitatea țării noastre. Aceste linii esențiale rămân extrem de importante în continuare și aveți posibilitatea de a le aprofunda. Am avut în perioada 2015-2019, 25 de vizite bilaterale în afara țării”, și-a început discursul președintele României.

Reuniunea se desfăşoară de luni până joi la Bucureşti şi este organizată de Ministerul Afacerilor Externe. Invitaţii speciali ai reuniunii sunt vicepremierul şi ministrul Afacerilor Externe al Bulgariei, Ekaterina Zaharieva, şi ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Moldovei, Nicolae Popescu.

Sursă foto: Facebook / Klaus Iohannis

- Continuarea după publicitate -