joi, 8 decembrie 2022
Informația fără granițe


Amendă usturătoare în Germania pentru un șofer român de TIR, conducea cu cardul unui coleg în tahograf

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - vineri, 12 martie 2021 Etichete: , , , , , ,

Un șofer român în vârstă de 46 de ani a primit o amendă usturătoare în Germania după ce a fost prins de polițiști în timp ce conducea cu cardul unui coleg conectat la aparatul tahograf. Nici firma pentru care lucrează nu a scăpat de amendă, aceasta fiind sancționată cu o sumă mult mai mare.

Potrivit unui comunicat de presă publicat de Poliția din districtul german Borken, polițiștii de la serviciul rutier din localitatea Ahaus l-au oprit în urmă cu câteva zile pe conaționalul nostru, care se afla la volanul unui TIR înmatriculat în România, pentru un control de rutină. În urma verificărilor de rigoare, agenții de poliție au constatat că șoferul român folosea cardul unui coleg pentru a ascunde faptul că a condus mai multe ore decât permit normele în vigoare.

Ulterioare investigații efectuate au dus la constatarea faptului că bărbatul condusese camionul, de exemplu, timp de 16 ore și 15 minute într-o singură zi. Acesta folosise cardul colegului său de mai multe ori în decursul ultimelor patru săptămânii, mai spun polițiștii germani.

Forțele de ordine au fost nevoite astfel să-l sancționeze pe șofer cu 1 300 de euro, în timp ce firma românească pentru care acesta lucrează a fost amendată cu 3 900 de euro.

Trimite acest articol și prietenilor tăi