luni, 11 decembrie 2023
Informația fără granițe


Andrei s-a întors din Anglia pentru a da copiii la școală, dar a fost omorât în fața casei sale

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din România Știri - marți, 10 septembrie 2019 Etichete: , , , , , , , ,

Andrei Banu, în vârstă de 32 de ani și tatăl a doi copii minori, a fost găsit luni seara, 9 septembrie 2019, fără viață și cu gâtul tăiat în fața casei sale din satul Bârzești, comuna Ștefan cel Mare (Vaslui).

Tragedia este relatată în detaliu de Vremea Nouă, care scrie despre Andrei că a lucrat la școala din acel sat, dar în ultimul timp plecase la muncă în Anglia. Bărbatul s-a întors în această perioadă pentru a fi alături de copiii săi în prima zi de școală, însă micuții vor fi nevoiți să crească acum fără tată.

- Continuarea după publicitate -

Locul trupul neînsuflețit al lui Andrei Banu a fost găsit. Foto: Vremeanoua.ro

„A venit acasă să-si dea copiii la școală si uitați-vă că zace mort într-un șanț. Ce păcat! Era un om atât de liniștit, săracul. Cu gâtul tăiat a încercat cu ultimile forțe să ajungă acasă la soție și copii, dar n-a mai apucat”, spune un văr al victimei.

Din primele informații reiese că Andrei a fost ucis la câțiva metri distanță de casa sa. Cineva se pare că i-a tăiat gâtul și l-a abandonat într-un șanț. Andrei, însă, s-a târât cu ultimele puteri, câțiva metri buni spre casa sa pentru a ajunge la soție și copii. Din păcate a sângerat prea mult și a decedat când a ajuns abia în fața porții.

- Continuarea după publicitate -

Momentan nu se cunosc circumstanțele în care s-a produs crima, dar autoritățile locale au identificat un suspect și l-au dus la IPJ Vaslui pentru a fi audiat de polițiștii de la Serviciul Investigații Criminale. În funcție de probele pe care le vor obține, anchetatorii vor decide apoi dacă suspectul va fi reținut.

„A fost adus un suspect la sediul IPJ Vaslui, în cazul crimei de la Bârzești. ~n funcție de rezultatul audierilor și a probelor care se vor administra, se va dispune reținerea acestuia, pentru a fi trimis în fața judecătorilor cu propunere de arestare preventivă. Nu vă putem oferi mai multe detalii, nici că suspectul este din sat sau nu, ancheta fiind în desfășurare”, a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Bogdan Gheorghiță.

Suspectul arestat pentru uciderea lui Andrei Banu. Foto: vremeanoua.ro