fbpx
luni, 23 mai 2022
Informația fără granițe


Angajatorii germani la care lucrează muncitori români, în atenția autorităților. Controale și sancțiuni în caz de nerespectare a legii

Scris de: Daniela Stoica , înv Fără categorie - joi, 13 august 2020

Ministrul român al Muncii, Violeta Alexandru, și ministrul Muncii și Problemelor Sociale din Germania, Hubertus Heil, au discutat, joi, 13 august, prin intermediul unei videoconferințe, despre cooperarea celor două țări în domeniul protecției lucrătorilor, informează Agerpres.

În urma discuțiilor s-a hotărât ca autorităţile germane să intensifice numărul de controale la angajatorii din Germania la care lucrează muncitori români, iar sancţiunile pentru abaterile angajatorilor să fie mai mari, au transmis cei doi miniștri într-o declaraţie comună, la finalul videoconferinţei.

Subiectul principal al discuției a fost protejarea drepturilor lucrătorilor români din Germania, iar cei doi oficiali au ajuns la concluzia că drepturile acestora trebuie aplicate mai atent.

- Continuarea articolului după publicitate -

În declarația comună a celor doi miniștri se menționează:

„În special în timpul pandemiei, ne propunem să intensificăm cooperarea dintre cele două ţări. Suntem de acord că munca nu trebuie să-i îmbolnăvească pe oameni – nici pe câmp, nici în abatoare, nici în altă parte! Toţi lucrătorii trebuie să beneficieze de condiţii corecte de muncă indiferent de tipul contractului încheiat. În Germania, drepturile lucrătorilor români trebuie respectate şi mai atent aplicate.”

Înregistrarea obligatorie a timpului de lucru pentru muncitorii români din Germania

„Germania va face un pas important în ceea ce priveşte Legea privind sănătatea şi securitatea în muncă. Mai multe controale, standarde mai ridicate pentru cazare şi înregistrarea obligatorie a timpului de lucru, precum şi sancţiuni mai mari pentru abaterile angajatorilor – acestea sunt cele trei tipuri de măsuri concepute pentru a preveni abuzul şi exploatarea în viitor”, se mai precizează în declaraţia comună a celor doi miniştri ai Muncii.

Videoconferinţa dintre cei doi miniştri a fost organizată după ce oficialul german şi-a anulat în ultimul moment vizita programată în România, din cauza evoluţiei cazurilor de covid-19 din Bucureşti.

Foto articol: RP Online

Susține publicația noastră

Trimite acest articol și prietenilor tăi