fbpx
marți, 27 septembrie 2022
Informația fără granițe


Angela Merkel: Pașaportul COVID va fi introdus până la vară în Uniunea Europeană

Scris de: Daniela Stoica , înv Fără categorie - vineri, 26 februarie 2021

Cancelarul german Angela Merkel a anunțat, după o discuție online cu liderii europeni, că aşa-numitul „pașaport COVID” va fi disponibil până la vară. Oficialii au fost de acord că este nevoie de un certificat de vaccinare recunoscut la nivel european, aşa cum solicită insistent ţările a căror economie este dependentă de turism. O decizie finală ar putea fi luată abia peste o lună.

Rezervele legate de introducerea paşaportului COVID (certificatului de vaccinare) au legătură cu discriminarea pe care ar putea-o resimţi persoanele care nu s-au vaccinat sau nu doresc să o facă.

Țările care sunt în favoarea pașaportului de vaccinare sunt țările din Europa de Nord și unele din sudul continentului, care reprezintă destinații preferate de turiști precum Spania, Italia și Grecia. În Islanda este introdusă deja această măsură de la sfârșitul lunii ianuarie, iar Ungaria a anunțat că o va introduce în curând.

Faza cea mai acută a pandemiei de COVID-19 ar trebui să se încheie până în vară, dar vaccinările ar trebui să continue din cauza mutaţiilor care apar, este de părere Angela Merkel. Cancelarul german a avertizat că ţările trebuie să fie pregătite „să efectueze vaccinările anti-coronavirus mulţi ani de acum înainte”.

Susține publicația noastră

Trimite acest articol și prietenilor tăi