vineri, 8 decembrie 2023
Informația fără granițe


Anglia: Mai multe persoane au fost înjunghiate pe London Bridge, atacatorul a fost împușcat de polițiști

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - vineri, 29 noiembrie 2019

Un atac terorist a avut loc în jurul orei locale 14:00 în Londra unde un bărbat se pare că a înjunghiat mai multe persoane pe podul pe care englezii îl numesc „London Bridge”. Din primele informații reiese că atacatorul a fost împușcat mortal de polițiști după atac.

Autoritățile britanice au declarat în urmă cu câteva minute, în cadrul unei conferințe de presă, că acest incident este considerat unul de natură teroristă. Între timp, primarul Londrei, Sadiq Khan, a declarat că a fost confirmat faptul că „unele persoane au fost rănite în atac”.

- Continuarea după publicitate -

„S-a confirmat că unele persoane au fost rănite în atac. Sunt cu inima alături de ei, familiile lor și toți cei afectați. Mulțumiri oamenilor curajoși de la serviciile noastre de urgență care au intervenit la atacul oribil de astăzi. În fiecare zi își riscă viața pentru noi – alergând spre pericol pentru a menține Londra în siguranță. Trebuie – și vom rămâne hotărâți în decizia noastră de a fi puternici și uniți în fața terorii. Cei care caută să ne atace și să ne separe nu vor reuși niciodată”, a declarat primarul londonez.

Câțiva ofițeri de la Criminalistică au fost văzuți la locul incidentului, ceea ce lasă de înțeles că este posibil ca una sau mai multe persoane să fi murit în urma acestui atac.

Ofițerii de la Poliția Științifică la locul atacului. Foto: BBC.com/Getty Images

- Continuarea după publicitate -

O româncă a fost martoră la momentul în care suspectul a fost împușcat de polițiștii britanici, iar scena a fost filmată de aceasta. ATENȚIE: Imagini cu puternic impact emoțional.

„Pot confirma că astăzi, vineri, 29 noiembrie, în jurul orei 14:00, poliția a fost chemată la o locație din apropierea London Bridge. La intervenția de urgență au participat inclusiv ofițeri de la Poliția Orașului Londra și Metropolitan Police. Un suspect de sex masculin a fost împușcat de polițiști și pot confirma că acest suspect a murit la fața locului. Mai multe alte persoane au au fost rănite în timpul acestui atac. De îndată ce putem oferi noi actualizări cu privire la starea lor, o vom face și suntem alături cu toată inima de toți cei care au fost implicați în acest incident și cei care așteaptă cu nerăbdare informații despre cei dragi”, a declarat comisarul adjunct Neil Basu de la Metropolitan Police din Londra, citat de BBC.

Conform primarului londonez Sadiq Khan, mai mulți civili și-au riscat viața astăzi pentru a bloca suspectul: „De asemenea, aș dori să le mulțumesc membrilor publicului care și-au riscat propria siguranță în această după-amiază, ei sunt cei mai buni dintre noi.”

„Ceea ce am reușit să confirmăm din imaginile video pe care le considerăm valide – deși există întotdeauna un semn de întrebare cu videoclipuri din mass-media – se vede un grup de ceea ce par a fi trecători ținând la pământ un bărbat, iar un ofițer de poliție se îndreaptă spre acest grup. Se pare că le spune civililor să se dea la o parte, să elibereze calea. Apoi se pare că este tras un foc de armă, vedem puțin fum și apoi omul de la pământ rămâne inert”, spune Tom Symonds, corespondentul BBC pentru Afaceri Interne.

- Continuarea după publicitate -

O persoană care a fost rănită în acest atac a decedat, anunță surse medicale citate de ziarul The Guardian. Victima a decedat la Spitalul Regal Londonez Whitechape unde au fost transportate persoanele rănite de atacator.

Accesul în zona London Bridge este blocat în aceste ore de polițiștii britanici pentru investigații. Aceștia fac apel la toți cei care au fost martori la acest incident și au filmat sau fotografiat faptele să trimită autorităților imaginile prin încărcare pe site-ul ukpoliceimageappeal.co.uk. De asemenea, oricine are informații care pot ajuta la desfășurarea anchetei este rugat să sune la numărul de telefon 0800 789 321. Pentru orice urgență, se poate suna la 999, mai scrie Metropolitan Police pe Twitter.

 

Știre în curs de actualizare…

- Continuarea după publicitate -