luni, 11 decembrie 2023
Informația fără granițe


Anglia: român urmărit internațional, a încercat să oblige o femeie româncă gravidă să-și vândă corpul

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - miercuri, 11 septembrie 2019 Etichete: , , , , , , ,

Un bărbat român din Anglia este vânat la nivel internațional de autorități după ce luni, 9 septembrie 2019, a fost condamnat la nouă ani de închisoare pentru proxenetism și sechestru de persoană.

Robert Enescu, în vârstă de 26 de ani, a plasat un anunț pe un site românesc în care scria că se caută o maseuză pentru un loc de muncă în Anglia. O tânără din România, care era gravidă în a treia lună, a răspuns anunțului, iar Enescu a adus-o în Anglia în luna februarie a acestui an. Odată ajunsă acolo însă, bărbatul a ținut-o captivă într-o cameră din cartierul londonez Enfield, în condiții mizerabile.

- Continuarea după publicitate -

Robert Enescu, 26 de ani, căutat de autorități la nivel internațional

„A fost ținută închisă într-o cameră la o locație din Enfield fără mâncare sau căldură, doar o saltea pe care să se întindă și o găleată în care să-și facă nevoile”, a spus inspectorul britanic Wes Martin, citat de BBC.

Ulterior, femeia a fost mutată în orașul Coventry unde „era clar că avea intenția să o oblige să se prostitueze, a fost ținută captivă în condiții mizere și a fost supusă unui tratament degradant”, a mai adăugat detectivul.

- Continuarea după publicitate -

St. Christians Road din Coventry, unde se afla bordelul. Sursa foto: Google

Un șofer de taxi chemat de Enescu să o ducă pe tânăra româncă gravidă într-un bordel de pe St. Christians Road din Coventry a sunat îngrijorat la poliție în data de 19 februarie 2019 și le-a spus că există posibilitatea ca femeia să fie obligată să se prostitueze. Polițiștii britanici au organizat un raid în bordelul respectiv pe 20 februarie și au găsit „mai multe femei din Estul Europei, despre care se suspectează că sunt sclave sexuale”, spun autoritățile britanice. Printre ele se afla și tânăra româncă trimisă acolo de Enescu pe care polițiștii au pus-o în siguranță.

„Tot ce avea asupra sa era o pungă cu 50 de prezervative pe care i le-a dat Enescu”, a spus inspectorul Wes Martin.

Robert Enescu a fost arestat pe data de 22 februarie în timp ce se afla la locuința sa de pe Kingfield Road din Coventry, dar, cu o zi înainte ca procesul său să înceapă, bărbatul a ieșit din închisoare pe cauțiune și a dispărut. Autoritățile britanice au emis acum un mandat de arestare pe numele său la nivel european și cer ajutorul oamenilor pentru a obține informații despre acest infractor. Cine l-a văzut sau știe unde se află Enescu, este rugat să sune la 112 pentru a informa autoritățile, chiar și în mod anonim.

Kingfield Road din Coventry, unde locuia Enescu și unde a fost arestat. Sursa foto: Google

- Continuarea după publicitate -

Tânăra româncă gravidă la acea vreme s-a întors în România între timp și probabil a adus pe lume copilul, având în vedere că în luna februarie avea trei luni de sarcină.