duminică, 29 ianuarie 2023
Informația fără granițe


Anunțul autorităților române: carantină și teste Covid-19 pentru cetățenii care se întorc din țări cu indice epidemiologic ridicat

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora În evidență Informații utile Prima pagină Știri - luni, 5 octombrie 2020 Etichete: , , , ,

Secretarul de stat Raed Arafat și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, au făcut, luni seară, 5 octombrie, declarații în contextul creșterii numărului de infectări zilnice din România. Arafat și Tătaru au anunțat noi restricții.

În ceea ce-i privește pe cei care se întorc din străinătate, din țările cu grad ridicat de risc, ministrul Sănătății a precizat:

„S-au făcut evaluări și actualizări ale listei țărilor care au un indice ridicat. Ca urmare a acestor actualizări s-au luat în această seară și anumite decizii. Astfel, pentru cetățenii care vin din aceste țări, cu indice ridicat, mai ridicat decât al țării noastre, se impun o serie de reguli. Pentru cei care vin să stea maxim 3 zile în România din aceste țări, pot veni cu un test negativ efectuat în ultimele 48 de ore.

Pentru cei care vin să stea pentru o perioadă mai lungă, intră în carantină pentru 14 zile cu posibilitatea ca în a 8-a zi să efectueze la cerere un test. Dacă testul este negativ și asimptomatic la 10 zile pot ieși din carantină”, a spus Nelu Tătaru.

Lista actualizată a țărilor din care se face carantină la sosirea în România începând cu 7 octombrie o puteți vedea aici.

În urma testelor efectuate la nivel naţional, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate în România 1.591 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19) la doar 6.537 de teste efectuate.

Până astăzi, 5 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 137.491 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 108.526 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi.