vineri, 8 decembrie 2023
Informația fără granițe


Anunțul Guvernului: Izolarea la domiciliu și carantina vor continua să fie obligatorii în România

Scris de: Daniela Stoica , înv Din România Știri - luni, 6 iulie 2020 Etichete: , , , , , , , ,

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru și secretarul de stat Raed Arafat au anunţat că Legea privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice a fost aprobată în Şedinţa de Guvern şi urmează să meargă în Parlament.

În prezent, carantina și izolarea la domiciliu sunt suspendate temporar, în România, în urma deciziei CCR care a declarat aceste măsuri drept neconstituţionale.

- Continuarea după publicitate -

Potrivit lui Arafat, proiectul de lege abordează problema în general, nu doar pentru epidemia de COVID-19, și poate fi aplicat și în alte situații de risc biologic și epidemiologic.

Raed Arafat a anunțat că, în noul proiect de lege, termenul de „carantină” se va referi la persoanele sănătoase iar cel de „izolare” la persoanele bolnave ori infectate cu noul coronavirus.

Ministrul Sănătăţii a anunţat ulterior că izolarea și carantinarea românilor care vin din zone cu grad mare de infectare vor redeveni obligatorii după adoptarea noului proiect de lege care a fost deja scris, iar astăzi va fi depus la Parlament.

- Continuarea după publicitate -

În cursul zilei de azi se va publica lista actualizată cu țările din „zona verde.”

România: 250 noi cazuri confirmate în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 6 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 29.223 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 21.413 au fost externate, dintre care 20.213 de pacienţi vindecaţi şi 1.200 de pacienţi asimptomatici, externaţi la 10 zile după depistare.

Briefing de presă susținut de ministrul sănătății, Nelu Tătaru, și de secretarul de stat Raed Arafat la finalul ședinței de guvern din 6 iulie

Briefing de presă susținut de ministrul sănătății, Nelu Tătaru, și de secretarul de stat Raed Arafat la finalul ședinței de guvern din 6 iulie#GuvernulRomaniei #NeluTataru #RaedArafat #SedintadeGuvern

Gepostet von Guvernul României am Montag, 6. Juli 2020