marți, 30 mai 2023
Informația fără granițe


Un român a dispărut în noaptea de 18 spre 19 aprilie. Este căutat de poliția din Spania și Portugalia

Scris de: Paul Gabor , înv Din diaspora Fără categorie Știri - marți, 21 aprilie 2020 Etichete: , , , , , ,

Actualizare: Marți, 21 aprilie, ora 11.00 – Evelin Băcanu este în viață. A fost reținut de poliție pentru că nu avea voie să părăsească Portugalia timp de un an de zile, fiind eliberat condiționat din închisoare. Se află acum în Badajoz (Spania), urmând să fie predat autorităților portugheze. Familia mulțumește tuturor pentru implicare și pentru eforturile depuse în căutarea bărbatului.

Un român a dispărut fără urmă și este căutat în aceste momente de polițiștii din Portugalia și Spania.

Evelin Băcanu are 49 de ani, locuiește împreună cu familia sa în Toulouse (Franța). Au plecat împreună în sudul Portugaliei la jumătatea lunii martie, înainte de declararea stării de urgență din cauza pandemiei de coronavirus.

Evelin Băcanu, 49 de ani

Bărbatul are afecțiuni cardiace, are montată o valvulă mecanică. Fetița lor suferă de tetrapareză, având nevoie de îngrijiri speciale. A rămas împreună cu mama sa în Almancil, lângă orașul portughez Faro.

Evelin Băcanu a plecat sâmbătă seară (18 aprilie) din Portugalia urmând să traverseze Spania de la sud la nord în cursul zilei de duminică. Luni avea programare la Cardiologie în Toulouse. Avea nevoie și de medicamente, acestea neputând fi obținute decât prin sistemul francez de asigurări de sănătate. Cu autorizație scrisă din partea poliției portugheze, a pornit la drum.

Familia a vorbit ultima dată cu el la telefon sâmbătă la ora 23.38. De atunci nu s-a mai putut lua legătura cu el. Telefonul a sunat o perioadă de câteva ore, după aceea nu s-a mai putut stabili contactul. După toate probabilitățile, reușise să intre pe teritoriul Spaniei.

Am luat legătura cu soacra lui, Dorina Florea, și ne-a spus că în primă instanță și-a imaginat că a fost reținut de autoritățile spaniole și introdus în carantină. Dar și-ar fi sunat soția. Și-ar fi anunțat familia. Autorizația dată de poliția portugheză și programarea la medic în Franța i-ar fi permis să-și continue drumul – teoretic, varianta carantinei cade de la sine. Acum, după mai bine de 48 de ore de la ultima convorbire, se iau în calcul și alte variante.

Evelin a dispărut în noaptea de Înviere

Facem un apel la toți cei care pot da relații în legătură cu acest caz. Evelin Băcanu este căutat în acest moment, dar orice informație în plus este binevenită.

Telefon de contact: 0033-7535 80630, Dorina Florea (Toulouse, Franța).

Soacra sa poate fi contactată și pe Facebook.

DISTRIBUIE