sâmbătă, 2 decembrie 2023
Informația fără granițe


Atenţionare de călătorie în Grecia. Sunt aşteptate ploi torenţiale şi vijelii

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora - marți, 16 iulie 2019 Etichete: , , , ,

Atenţionare de călătorie pentru românii care se află sau vor să meargă în Grecia. Ministerul Afacerilor Externe a anunţat marți, 16 iulie, că Serviciul Elen de Meteorologie a emis o prognoză de vreme nefavorabilă pentru astăzi, când sunt aşteptate ploi torenţiale, furtuni şi vânt în rafale.

Printre zonele afectate sunt: Insulele Ionice, Macedonia Centrală, estul şi vestul Greciei Centrale, Peninsula Attica şi Thesalia.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879 şi +302106744544, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Republica Elenă +306978996222 şi cel al Consulatului General al României la Salonic +306906479076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

- Continuarea după publicitate -
DISTRIBUIE