sâmbătă, 30 septembrie 2023
Informația fără granițe


Au plătit 6000 de euro ca să ajungă în Italia și s-au ascuns într-o remorcă frigorifică. Opriți la granița cu România

Scris de: Daniela Stoica , înv Din România Știri - marți, 18 februarie 2020 Etichete: , , , , ,

Migrația a atins în aceste timpuri cote alarmante în întreaga lume, iar dorința de a ajunge pe teritorii care să le înlesnească un trai mai bun îi face uneori pe oameni să își pună viața în pericol, așa cum este cazul celor 15 cetățeni originari din Siria, Irak şi Afganistan care s-au ascuns într-o remorcă frigorifică pentru a a ajunge în Italia. În drumul lor au fost însă opriți de polițiștii de frontieră din Calafat, județul Dolj.

Reprezentanții Poliţiei de Frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, au transmis printr-un comunicat de presă că luni, 17 februarie, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară un cetăţean grec care conducea un camion înmatriculat în Bulgaria, cu destinaţia Italia. Acesta era însoţit de un conaţional care avea calitatea de şofer de rezervă, camionul tractând o remorcă frigorifică goală.

 

La un control amănunțit agenții au descoperit că în remorca frigorifică erau transportate clandestin mai multe persoane

„În baza analizei de risc, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari, a efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport, în urma căruia au descoperit ascunse, într-un loc special amenajat în partea din faţă a remorcii frigorifice, 15 persoane de sex masculin. În cadrul cercetărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că şase bărbaţi sunt din Siria, cinci din Irak şi patru din Afganistan, având vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani”, precizează polițiștii.

Persoanele din remorca frigorifică au plătit câte 6.000 de euro fiecare pentru a ajunge în Italia

- Continuarea după publicitate -

„Aceştia au declarat că s-au urcat în remorcă pe teritoriul Greciei, cu o zi în urmă, fiind ajutaţi de un cetăţean a cărui identitate nu o cunosc, plătind 6.000 de euro fiecare, cu intenţia de a ajunge în Italia”, se precizează într-un comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră”, au adăugat agenții de la Puntul de Trecere a Frontierei din Calafat.

Cei doi şoferi au susţinut că nu aveau cunoştinţă despre persoanele ascunse în compartimentul marfă. Poliţiştii de frontieră au întrerupt călătoria persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, şoferii greci şi cei 15 bărbaţi au fost preluaţi de autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor.

DISTRIBUIE